Sähinää alkuerissä

Alex Ray onnistui pitkän punnertamisen jälkeen ohittamaan Kullaksen.
Kuva
Sami Salonen
Tampereen superin lauantai aukesi kahden alkuerän voimin. Kilpailullisesti erät olivat jopa eilistä paremmat.

Amerikan reissumies Alex Ray onnistui alkuerän loppuvaiheilla ohittamaan Harri Kullaksen. Vauhdillisesti kaksikko oli eilisen tapaan alkuerässä omaa luokkaansa. Kolmoseksi kiirehti hyvin ajanut Mathias Jörgensen.

Alex Ray on USA:ssa onnistunut murtautumaan ammattilaisten kovimpaan kastiin ja Cycle Trader Yamahan tiimikuski pystyy vauhdillisesti jopa sikäläisten kisojen finaalikyytiin.

Suomeen hän saapui tätä kisaa varten ja tekemisessä paistoi ammattilaisen rutiini. Riku Vaahtera Yamahalta oli yhteydessä Alexiin pyörän suhteen mutta mies ei ollut juuri mitään kaivannut vakioon -18 -malliseen peliinsä. Iskarit Ray toi tullessaan ja ne ruuvattiin kiinni pyörään. Ainoat testit Ray ajoi Tampereen ekoissa treeneissä eikä senkään vedon jälkeen kaivannut muutoksia pyörään.

Toisessa alkuerässä Juuso Matikainen näytti jälleen, että kyytiä riittää kun startti onnistuu. Joan Crosin vetämän letkan kakkosena pistellyt Matikainen pystyi täysin vastaamaan kärjen vauhtiin. Kärkikolmikossa pisteli pitkään Cros, Matikainen ja Hugo Basaula. Jere Haavisto tuli jälleen kovaa ja aivan erän lopulla punnersi erän kolmoseksi. Crosin voittaessa Basaula oli kakkonen, Haavisto kolmonen ja Matikainen nelonen.

Kun startti onnistuu, Juuso Matikainen taistelee podium-paikasta.
Jere Haavistolla on kova syöttö päällä mutta lyhyessä superierässä ei saisi tulla yhtään isompaa virhettä.
Joan Cros otti toisen alkuerän voiton.
Kuva
Sami Salonen

Lisää uutisia

SebFMX, eli kolumnistimme Sebastian Westberg kuvasi videoblogiinsa päivän verran freestyleä pakkasessa.
Tim Gajser kaatui todella rajusti Italian Mantovassa ajetussa kisassa.
Aurinkoinen sunnuntai Orivedellä antoi runsaalle yleisölle mahtavan taistelupaketin kaikissa lähdöissä, kun moottoripyörien SM-jääratasarja jatkui Orivedellä.
Jääradan SM-kausi jatkui tänään Orivedellä 140 kuljettajan voimin. 250cc-luokassa kauden toisen osakilpailun vei nimiinsä Niklas Ajo ja 450cc-luokassa ruutulippua tervehti ensimmäisenä Vertti Takala.
250-luokan itälohko avasi kilpailukautensa rytinällä Teksasissa. 450-luokassa kisassa ei isompia yllätyksiä.