Sähinää alkuerissä

Alex Ray onnistui pitkän punnertamisen jälkeen ohittamaan Kullaksen.
Kuva
Sami Salonen
Tampereen superin lauantai aukesi kahden alkuerän voimin. Kilpailullisesti erät olivat jopa eilistä paremmat.

Amerikan reissumies Alex Ray onnistui alkuerän loppuvaiheilla ohittamaan Harri Kullaksen. Vauhdillisesti kaksikko oli eilisen tapaan alkuerässä omaa luokkaansa. Kolmoseksi kiirehti hyvin ajanut Mathias Jörgensen.

Alex Ray on USA:ssa onnistunut murtautumaan ammattilaisten kovimpaan kastiin ja Cycle Trader Yamahan tiimikuski pystyy vauhdillisesti jopa sikäläisten kisojen finaalikyytiin.

Suomeen hän saapui tätä kisaa varten ja tekemisessä paistoi ammattilaisen rutiini. Riku Vaahtera Yamahalta oli yhteydessä Alexiin pyörän suhteen mutta mies ei ollut juuri mitään kaivannut vakioon -18 -malliseen peliinsä. Iskarit Ray toi tullessaan ja ne ruuvattiin kiinni pyörään. Ainoat testit Ray ajoi Tampereen ekoissa treeneissä eikä senkään vedon jälkeen kaivannut muutoksia pyörään.

Toisessa alkuerässä Juuso Matikainen näytti jälleen, että kyytiä riittää kun startti onnistuu. Joan Crosin vetämän letkan kakkosena pistellyt Matikainen pystyi täysin vastaamaan kärjen vauhtiin. Kärkikolmikossa pisteli pitkään Cros, Matikainen ja Hugo Basaula. Jere Haavisto tuli jälleen kovaa ja aivan erän lopulla punnersi erän kolmoseksi. Crosin voittaessa Basaula oli kakkonen, Haavisto kolmonen ja Matikainen nelonen.

Kun startti onnistuu, Juuso Matikainen taistelee podium-paikasta.
Jere Haavistolla on kova syöttö päällä mutta lyhyessä superierässä ei saisi tulla yhtään isompaa virhettä.
Joan Cros otti toisen alkuerän voiton.
Kuva
Sami Salonen

Lisää uutisia

RTL TV-kanavan dokumentti Jefferey Herlingsin kaudesta 2017.
Eilen ajettiin Torinon lähistöllä Transborgaro-niminen kutsukilpailu. Suomesta mukana olivat 80-luvun kuljettajien sarjassa Kurt Ljungqvist, 90-luvun kuljettajien sarjassa Miska Aaltonen ja Samuli Aro sekä perhekilpailussa Emppu ja Samuli Aro.
Jämsässä kaasuteltiin lauantaina 18.11. harrastetason endurokuljettajien harjoituspäivä. Viileästä säästä ja pehmeästä kelistä huolimatta paikalla oli suuri määrä kuljettajia.
Samuli ja Emppu Aro pronssille Coppa Famiglia -luokassa, jonka voiton vienyt pari haiskahtaa huijaukselle.
Samuli Aro koeajoi Suzuki RM-Z 450 2018 pyörän, josta oli muutamilla pienillä toimenpiteillä poistettu pyörän ongelmakohtia.