Remes uusi voittaja tämän kauden SM-sarjassa

Eero Remes ajoi supertestin päättäneessä parissa. Eero Remes ajoi supertestin päättäneessä parissa.
Kuva
Marko Vihriä
Pohjola ja Tarkkala eivät järky
Remes voitti Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon isännöimässä kilpailussa E1-luokan sekä yleiskilpailun, kun hän teki ensimmäisen vierailunsa tämän kauden SM-sarjaan. Remes jätti talviosakilpailut ajamatta, mutta Seinäjoella meno maistui.

Niin ikään MM-sarjan kiireissä viihtynyt Henric Stigell avasi SM-kautensa vasta Seinäjoella, missä tuomisena oli A1:n kakkospaikka ennen Henry Oleniusta. Kai Estola oli neljäs jättäen taakseen SM-sarjan kärjessä lauantaihin lähteneen Antti Hännisen. SM-sarjan kakkospaikkaa pitänyt Jaakko Översti oli vasta 11.

E2-luokassa voiton ja yleiskilpailussa kakkossijan nappasi SM-sarjaa jo ennen Seinäjokea johtanut Eemil Pohjola. Toinen oli yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Toni Eriksson ennen Jiri Leinoa, Mika Barnesia ja Joni Kaivolaista. Myös kuudenneksi ajanut Juha-Pekka Tirkkonen ehti käsivamman takia alkukesästä sivussa olleen Antti Hellstenin edelle, kun sarjakakkonen oli seitsemäs.

Pohjola saapui MM-sarjan junioriluokan osakilpailuista Suomeen keskiviikon vastaisena yönä. Paluumatkalla iski mahatauti tai ruokamyrkytys, joka kuitenkin tokeni päivässä.

- Vähän olin tänään väsynyt MM-matkojen takia, mutta kokonaisuutena kulki hyvin. Ykköspätkä oli uutta maastoa ja siellä oli vesilätäköitä. Lisäksi koko pätkä oli suomienduroa, eli täyttä kivikkoa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen huomasin kuitenkin, että eipä siellä kulkenut muillakaan. Itse sain revittyä siellä eroa muihin, Pohjola kuvaili.

- Ensimmäisellä kierroksella kaaduin kakkospätkällä, mutta muuten siis kulki.

E3-luokassa juhli Marko Tarkkala, joka peittosi selvällä erolla Aleksi Jukolan. Mika Tamminen hävisi kakkospaikan vain muutamien sekuntien erolla. Henri Himmanen ja Mika Karma olivat seuraavina. Tarkkala on voittanut kauden kaikki neljä SM-osakilpailua ja Jukola on ollut aina kakkonen. Himmanen jatkaa SM-sarjan kolmospaikalla.

Kansallisissa pikkupyörien vauhdilla

B-luokan yleiskilpailun voitti Kalle Järvinen perässään Roni Kytönen ja Otto Tengman. Kaksi ensimmäistä ajoi B1-luokassa ja Tengman B2:ssa. B3:n voitti Vesa Koskinen, joka oli B:n yleiskilpailussa kymmenes.

C:n yleiskilpailun kolmen kärjen muodostivat C1:n voittanut Peetu Juupaluoma, C2:n nopein Jussi Hakola ja C2:n kakkonen Ville Terälä. C3:n voittanut Kimmo Mylly oli yleiskilpailussa seitsemäs.

V40-luokassa korokkeelle nousivat järjestyksessä Tero Manninen, Juha Puotsaari ja Jouni Rasku.

V50-luokan kärkikolmikon muodostivat ja ainoana maalin saavuttivat Martti Ståhl, Juha Punkki ja Juha Sipilä.

Elokuussa jatketaan

SM-kausi jatkuu 26.-27. elokuuta Tohmajärven Enduroseuran isännöimänä, ja samalla ajetaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta.

Endurokauden seuraava koitos on 13. elokuuta järjestettävä U20-luokan SM- ja naisten sekä veteraanien Suomen Cup Karhulan Moottorikerhon toimesta.

Jo ensi lauantaina puolestaan nyt Seinäjoella A1-luokassa kuudenneksi ajanut Markus Michelsson, Översti ja 12:ksi sijoittunut Niko Aitta esiintyvät Turun Seudun Moottoriurheilijoiden järjestämässä sähköenduropyörien extreme enduro -ajonäytöstapahtumassa Turussa Aurajoen rannalla Varvintorilla. Mukana on myös Sanna Kärkkäinen.