Eero Remes hallitsi jälleen tapahtumia. Eero Remes hallitsi jälleen tapahtumia.
Kuva
Marko Vihriä
Hänninen puristi korokkeelle
Remeksen perjantainen supertesti oli hallitsevan maailmanmestarin ja kaikki osakilpailut tänä voittaneen kuljettajan näkökulmasta vaisu, mutta TM-kuljettaja otti luokkansa piikkipaikan haltuun heti lauantain avanneella endurotestillä.

Remes paukutteli pöytään nopeimpia ja toiseksi nopeimpia pätkäaikoja toisensa perään. Voitto irtosi yli puolen minuutin erolla britti Nathan Watsoniin.

- Ei ollut päivässä mitään ihmeellistä. Sen kuin vain ajoi, Remes totesi yksinkertaisesti.

E1:n kolmas oli itävaltalainen Pascal Rauchenecker, joka ajoi pertantaina luokkapohjat.

Perjantain nopein suomalainen, Matti Seistola, ajoi lopulta kymmenenneksi.

- Oli todella hieno päivä ja nautin koko ajan. Kaaduin pari kertaa vähän tyhmästi, mutta silti tuntui koko ajan, että kulkee hyvin. Kello ei kuitenkaan tykännyt, joten eroa tuli muihin. Kaipa se tuntuma vain on kateissa, kun ei ole treenannut kuin ennen eikä ajanut kisoja tänä vuonna kuten muut, lähes viisi minuuttia Remekselle jäänyt Seistola kuvaili hymy kasvoillaan.

Niko Aitta, Janne Mukkala ja Paavo Henriksson jäivät pisteiden ulkopuolelle sijoilla 18-20.

E2-luokan voitti Australian Matthew Phillips. Jiri Leino oli 11:s ja Jussi Arvaja 12:s, eli pisteillä.

E3:n kuittasi nimiinsä britti Steve Holcombe.

Yleiskilpailun ykkönen oli jälleen Remes, joka nousi samalla EnduroGP:n pisteissä kärkeen. Hän kukisti toiseksi ajaneen Holcomben 24 sekunnilla. Phillips on sarjassa toisena.

Hänninen taisteli kakkoseksi

Antti Hänninen vastasi Remeksen tavoin pirteästä, kärkipään sijoituksesta. Husqvarna-kuljettaja oli Youth-luokassa toinen. Loppurutistuksessa hän kukisti kolmanneksi ajaneen ranskalaisen Nicolot Jean-Babtisten vajaalla kahdeksalla sekunnilla.

Voiton otti britti Jack Edmondson, joka oli suvereeni. Eroa Hänniseen syntyi 1:34 minuuttia.

Eemil Helander ja Toni Toukola löytyivät sijoilta kahdeksan ja yhdeksän. Hugo Svärd oli 11:s. Kosti Kirjavainen, Hermanni Haljala, Teemu Latostenmaa, Jonne Katila jaTeemu Polonen kuittaisivat sijat 13-17.

Stigell ja Pohjola sekuntitaistossa

Henric Stigell ja Eemil Pohjola järjestivät mielenkiintoisen suomalaistaiston EJ-luokassa. MM-sarjan kiertäjä Stigell oli lopulta sekunnin nopeampana kuudes, kun kauden ensimmäisen MM:nsä ajanut Pohjola otti seitsemännen paikan.

Aleksi Jukola oli kahdeksas ja Mika Tamminen kymmenes. Kaksikko jäi edellään olleesta suomalaisparista selvästi, mutta keskinäinen ero oli alle kolme sekuntia.

Mika Barnes oli 12:s, Matias Savo 17:s ja Joni Kaivolainen 19. Niko Heikkala, Mikko Stenvall, Kim Teikari, Henry Olenius ja Lari Nurmi löytyivät sijoilta 24-28.

Päivän ykkönen oli italialainen Giacomo Redondi, joka on voittanut kauden kaikki koitokset.

Kärkkäinen tavoitteeseensa

Sanna Kärkkäinen saavutti tavoitteensa viiden parhaan joukosta, kun hän oli naisten MM-avauksessa neljäs. Sijoitus oli aikalailla se, mihin Kärkkäisen koko päivän vauhti oikeutti. Voittaja, britti Jane Daniels oli vajaa parin minuutin karkumatkalla ja seuraavien sijojen espanjalainen Laia Sanz sekä saksalainen Maria Franke lähes yhtä kaukana. Taaksepäin oli matkaa puolitoista minuuttia. Kärkkäinen oli päivän pätkillä tasaisesti joko neljäs tai kuudes.

Jennifer Siekkinen otti kuudennen paikan.

Kilpailun jälkeen varikolla erittäin iloisena pyöri Elisa Arokoski, joka oli 11. Hän oli viimeinen maaliin ajaneista ja eroa kärkeen syntyi 44 minuuttia, mutta silti hänellä oli aihetta nautintoon. Arokoski jännitti todella paljon perjantain supertestiä ja kaatui toista kymmentä kertaa, kerran jopa lyöden päänsä ”sekaisin”.

- Pääsin reitin läpi ja ajoin maaliin, ja olen siitä niin onnellinen, Arokoski riemuitsi.

Milla Turusen ensimmäinen kokeilu MM-sarjassa ja ylipäätään vasta toinen kilpailu endurossa päättyi keskeytykseen.

MM-kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan samalla reitillä Heinolassa sunnuntaina. Ensimmäinen kuljettaja starttaa kello 9:00 ja häntä odotetaan maaliin kello 15:00 jälkeen.

Sanna Kärkkäinen saavutti tavoitteensa. Sanna Kärkkäinen saavutti tavoitteensa.