Niko Kalatie erävoittoon Assenissa

Teksti
Motocrossin veteraanien maailman cup kilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Hollanin MM-crossien yhteydessä ja mukana on myös kolme kuskia Suomesta.

Rankkasateet ovat piiskanneet viime päivinä Hollantia ja Assenin Moto-GP radalle täksi viikonlopuksi rakennettu motocrossin MM-rata on varsin kosteassa kunnossa. MM-luokissa ei ole mukana yhtään suomalaista, mutta MXGP:n yhteydessä ajettavan Veteraanien maailman cupin kisassa heitä on peräti kolme kappaletta. Aamupäivällä ajetuissa aika-ajoissa Niko Kalatie ajoi pohjat, Miska Aaltonen oli toinen ja Toni Nordman oli sijalla 19.

Erittäin kuraisella ja uraisella radalla ajettu ensimmäinen erä kulki Niko Kalatien tahtiin startista ruutulipulle saakka. Kalatie kontrolloi kisaa selkeästi vaikka erän lopulla Tsekin Martin Zerava pääsi hetkellisesti lähietäisyydelle. Miska Aaltonen starttasi kymmenen sijan tuntumassa ja kaatuminen ensimmäisellä kierroksella pudotti Honda-kuljettajan sijalle 18. Aaltonen kuitenkin sai kuitenkin ajonsa vielä kulkemaan ja nousi lopulta kahdeksanneksi ruutulipulle saavuttaessa. Toni Nordman oli neljästoista.

Miskan poika Verneri Aaltonen kilpailee EMX150 EM-luokassa ja oli aika-ajojen sijalla 16. EMX150-luokan ensimmäinen erä ajetaan tänään kello 18.55. Molempien erien toiset erät ajetaan huomenna sunnuntaina.