Motocrossin kilpailunjärjestäjien info koostettuna

Salo, Kavilannummi, motocross
Kuva
marko
Motocrossin lajiryhmä on julkaissut materiaalin kilpailujenjärjestäjien infosta.

Motocross-lajiryhmä järjesti 11. helmikuuta kilpailujärjestäjien infotilaisuuden. Tilaisuus on pakollinen kerhoille, jotka järjestävät kaudella 2018 SM-sarjan tai motocross-liigan kilpailun. Paikalla oli myös osa kauden 2018 valvojista ja tuomariston jäsenistä. Tilaisuuteen osallistui noin 40 henkilöä.

Kilpailunjärjestäjien infon perusajatuksena on kertoa kilpailuiden järjestäjille uusimmat sääntömuutokset ja lajiryhmän toivomat linjaukset tulevan kauden osalta sekä sopia yhdessä linjauksia että luoda yhteyksiä tilaisuuteen osallistuvien kerhojen välille.

Kilpailuformaattiluokkien ajojärjestykset

Motocross-liiga ajojärjestys:
- Lauantai: MX65 - MXC - MXD
- Sunnuntai: MXH - MXB - MX125

SM-kilpailun ajojärjestys:
- Lauantai: MXV55 - MXV45 - MXV35 - MXJ - MXSV tai MXATV
- Sunnuntai: MXC/A - MX2 - MX1

Mikäli kilpailussa on mukana lisäluokka (motocross-liiga = su, SM-kilpailu = la), ajaa lisäluokka aina viimeisenä. Mikäli MXV45- ja MXV55-luokkien kilpailijoiden yhteismäärä on maksimissaan 40 kilpailijaa, ajavat ko. luokat samassa lähdössä. Tulokset julkaistaan erikseen.

Ilmoittautumismaksut

Ilmoittautumismaksujen osalta päädyttiin joukkuekilpailua lukuun ottamatta pitämään maksut vuoden 2017 tasolla.

Motocross-liiga:
- MX65, MXC ja MXD: 50 € / kilpailija
- MXH, MXB ja MX125; 60 € / kilpailija
- MXATV: 70 € / kilpailija
- MXSV: 95 € / sivuvaunu

SM-motocross:
- MXV ja MXJ : 60 € / kilpailija
- MXC/A, MX1 ja MX2: 70 € / kilpailija
- MXATV: 70 € / kilpailija
- MXSV: 95 € / sivuvaunu

TOP250: 60 € / kilpailija

Joukkuekilpailu:
- MX65 ja MXC: 200 € / joukkue
- MXV ja SM: 250 € / joukkue

Kilpailuihin ilmoittautuminen ja ilmoittautumisen peruuttaminen

Kilpailuiden ilmoittautumisaika loppuu kilpailua edeltävänä sunnuntaina klo 23:59.

Kilpailijan peruessa osallistumisensa kilpailuun, kilpailujärjestäjä pidättää kilpailijan osallistumismaksusta 10 € käsittelykuluja varten. Lisäksi mikäli kilpailija ei peru osallistumistaan ja ei osallistu kilpailuun tai peruu osallistumisensa kilpailun alkamisen jälkeen, kilpailijan osallistumismaksua ei palauteta.

Muut yhdessä sovitut asiat

- B- ja C-finaalierien kilpailijoille ei jaeta palkintoja.
- Kilpailijoille kilpailupäivänä annetut rangaistukset kuulutetaan.
- Mikäli kilpailussa on sallittua tankata moottoripyörä lähtökarsinassa, niin ilman huoltomattoa suoritetusta tankkauksesta annetaan lähtöpaikkarangaistus, jonka mukaisesti kilpailija pääsee lähtöpuomille kyseisen erän viimeisenä.
- MX65-luokan osalta kokouksessa sovittiin sääntömuutoksesta; kilpailijat jaetaan finaalieriin siten, että lähtökohtaisesti kuhunkin finaalierään tulee maksimissaan 30 kilpailijaa. Finaalierät täytetään siten, että ensin täytetään A-finaalierä, sitten B-finaalierä jne. Mikäli finaalierissä on 61 - 70 kilpailijaa, B-finaalierässä on 31 - 40 kilpailijaa. Mikäli finaalierissä on 91 - 100 kilpailijaa, C-finaalierässä on 31 - 40 kilpailijaa.

Seuraava motocross-lajiryhmän kokous

Lajiryhmän seuraava kokous pidetään 3.5.2018.

Motocross-lajiryhmä

www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/lajiryhma

mx.lajiryhma@moottoriliitto.fi

Suomen Moottoriliitto

www.moottoriliitto.fi

Motocrossin lajiryhmän tiedotteet

Lisää uutisia

Päijänneajossa kävi selväksi, että oman haalariauton sijasta todellakin kannattaa ostaa haalarihuolto. Se toimi aivan täydellisesti.
Motocrossin EMX300-luokan EM-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen palannut Mikael Kaipanen ei onnistunut ajamaan pisteille, kun sarja käynnistyi viikonloppuna Hollannissa.
KTM tehdastiimit ottivat mittaa toisistaan Valkenswaardin MM-crossin molemmissa luokissa. Viroa edustava Harri Kullas oli MXGP luokassa seitsemästoista. Katso koostevideo!
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Aleksi Jukola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Motocrossin EM-sarjat avattiin vaikeissa olosuhteissa