Lahtinen intoa puhkuen täysipäiväisenä crossikuskina

Teemu Lahtinen himoaa MX2:n Suomen mestaruutta.
Kuva
Marko Vihriä
Teemu Lahtinen oli maanantaina ajamassa Raision luolassa. Hiljattain 20 vuotta täyttänyt Vantaan Moottorikerhon edustaja puhkuu ajointoa pitkän kisatauon jälkeen. Arkityö on laitettu sivuun ja pelimerkit motocrossiin.

- Ajaminen on saakelin kivaa, Lahtinen täräyttää.

- Kun sain lääkäriltä ajoluvan loppukesällä, ajoin marraskuun loppuun asti ulkoradoilla. Joulun jälkeen olen käynyt Ylöjärven ja Raision sisäradoilla. Katsotaan, jos pääsisin nyt tammikuussa Viroon tai Latviaan ulkoradoille.

Lahtinen jätti viime kilpailukauden kokonaan väliin. Oli aika parantaa vanhoja vammoja ja laittaa kroppa vihdoin kokonaan kuntoon. Ajointo palasi, ja edessä siintävän kauden selkeä tavoite on MX2-luokan Suomen mestaruus.

Arkityö tauolla

Tittelin saavuttamiseksi Lahtinen jätti kaivinkoneenkuljettajan työnsä ennen joulua. Nyt ainakin talvi ja kevät kuluvat motocrossiin täysipainoisesti panostaen.

- Säästin rahaa töistä ja koitan yleisesti elää niukemmin, että tämänlainen panostus motocrossiin on mahdollista, Lahtinen kuvailee.

- Olin pitkään sivussa kisoista ja ajamisesta, joten haluan nyt antaa kaikkeni kunnon treenille.

Tuusulan Jokelassa tyttöystävänsä kanssa asuva Lahtinen suunnittelee ajavansa erilaisia kilpailuja jo ennen SM-sarjan alkua. Tarkat suunnitelmat selviävät talven ja kevään mittaan. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat Baltic Sea Challenge Cup ja kotimainen kansallinen Top250-luokka. Edessä saattaa lisäksi olla Belgian-ajoleiri, joka todennäköisesti sisältää kilpailuja.

- Minulla on myös yksi sponsorikuvio, joka mahdollistaa töiden tekemisen kotoa keväällä. Katsotaan, täytyykö siihen tarttua. Joka tapauksessa nyt olen täysipäiväinen crossikuski, ja nautin hommasta. Odotan tulevaa erittäin innoissani.

Lahtinen ja Aleksi Kurvinen treenasivat maanantaina TSMU Extreme Areena -sisäradalla Raisiossa.

Lisää uutisia

RedBull Romaniacsissa saattaa joutua sekä työntämään että kantamaan pyörää. Sen varalle Sami Pölläsen Shercosta on viistetty pois liki 10 kiloa.
17.2. ajettavassa Nummelan Nostotalkoot sprintissä on valmiina todella hyvä rata, jossa ei suosta nostella vaan ajetaan vauhdikasta ja monipuolista pätkää.
Karkkilan Moottorikerhon 27. tammikuuta isännöimän sprinttienduron reitti on saanut viime päivinä mukavasti lumi- ja jääpeitettä. Nautiskelemaan pääsee, kun muistaa laittaa ilmoittautumisensa viimeistään tänään perjantaina jo ennen yöpuulle painumista.
MP 18 -messuilla 2. – 4.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään Miss MP18 -kisat, johon osallistuu kymmenen upeaa persoonaa. MP-kaunotar valitaan nyt viidettä kertaa moottoripyöränäyttelyn yhteydessä.
Jääratamottoripyöräilyn harjoittelukauden avaus on sääolosuhteiden myötä ollut monin paikoin haasteellista.