Karjalan Kankailla Crosscountry

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Yhdeksäs Karjalan Kankailla crosscountrykilpailu ajettiin Kiteen Aimossa 7.10. A-luokan voittoon ajoi Elias Vanhalakka.

Kilpailunjohtaja Kauko Päiväkumpu kertoi kisapäivän kuulumista, että kilpailijat olivat kehuneet rataa ehkä parhaaksi koko kisan historiassa.

Tänä vuonna oli jotain uutta, eli ensimmäinen MX65CC lähtö Suomessa. MC-Kitee teki historiaa ja kilpailun johtajan mukaan jatkoa seuraa.

MX65cc oli taistelua alusta loppuun Tenssin Veeti Ratiaisen, Kitee-MC:n Vili Toivasen ja Teemu Kuivalaisen välillä.

Seuraavassa lähdössä ajoivat nuoret, naiset, classic ja V60. Nuorten luokassa Niko Ahokas KarkkilanMK:sta jatkoi Kiteen CC:n dominointia. Albert Juhokas Mäntsälästä antoi kovan vastuksen ja Juho Ahokas oli kolmas.

Classicissa nähtiin toinen toistaan upeampia vanhoja pyöriä ja kolmen kärjen muodostivat Jyri Taskinen EMK, Ari Kannela HMK ja Matti Kantoluoto IMK.

Naisissa kilpailu oli kovaa sekuntitaistelua, jossa kolmen kärjen muodostivat Esmeralda Vesterinen SiMK, Tuire Aho HMK ja Minna Virtanen JoMK.

Päivän suurin lähtö oli harraste ja V50. Harrasteessa voittoon ajoi Joni Kuivalainen P-KMK, toiseksi kiri Niko Puotsaari SaMk ja kolmas oli Tuomas Vauhkonen SjMK. V50-luokan voiton vei Martti Ståhl NMK, Jyrki Idman KarkMK oli toinen ja Juha Piiroinen HyKoKe oli kolmas.

Viimeiseen, todella vauhdikkaaseen lähtöön asettuivat luokat A, B ja V40. Taidokasta ajamista, vauhtia ja upeita hyppyjä riitti tässä lähdössä. A-luokan voiton nappasi Elias Vanhalakka, Toni Nieminen oli toinen ja Aleksi Vilkko kolmas. Rata oli näille herroille selkeästi mieleen, sillä ajamisesta huokui nautinto.

Valitettavasti kisassa tapahtui loukkaantuminen mutta onneksi lähtö oli täynnä hyvän urheiluhengen omaavia kuljettajia. Kaksi kuljettajaa, A-luokan Jari Halme ja B-luokan Esa Pellikka pysähtyivät auttamaan loukkaantunutta kuljettajaa. Ajanottopäällikön ja tuomariston toimesta heille lisättiin yksi kierros kyseisen teon ansiosta, sen he olivat ansainneet. Herrat osoittavat erittäin hyvää urheiluhenkeä ja välittämistä kanssakilpailijasta.

V40 kärkikolmikko oli Sami Kärkkäinen RCK, Tero Häkkinen TuMK, Tomi Myllys HMK.

B-luokassa nopeimmat olivat Teemu Tahvanainen Kitee-mc, Teemu Räisänen KMK ja Tero Karvonen Kitee-mc.

Lisää uutisia

Lari Jukola halusi kokeilla vauhtiaan enduron MM-sarjassa jo pari vuotta sitten. Matkaan tuli mutkia mutta nyt nousu MM-sarjaan toteutuu.
Tänään Vierumäellä, Suomen Urheiluopistolla käynnistyi laaja valmennusohjelma moottoripyöräkuskeille.
Santtu Tiainen puolustaa MX1-luokan Suomen mestaruutta Yokon väreissä kaudella 2018.
VGN, Vierumäki, cross country
Viime toukokuussa heti ensi yrityksellä valtavan suosituksi noussut Vierumäki Grand National -kilpailu saa ensi vuonna Suomen päähän uuden järjestäjäkerhon.
Imatran Moottorikerho
Lauantaina tärähtää Imatran sisäradalla käyntiin kauden ensimmäinen halli cup -osakilpailu. Isoille pyörille ja kassareille on omat lähtönsä.