Haavistolla vaikea Portugalin viikonloppu

Teksti
Kuva
Reeta Kulo
Motocrossin EM-sarjan kauden seitsemäs kilpailuviikonloppu ajettiin tänä viikonloppuna Portugalin Aguedassa. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto oli lauantai aamuna ajetussa tiukassa aika-ajossa paras suomalainen ollen 12.

Lauantaina illalla kaasuteltiin EMX250-luokan ensimmäinen erä, mutta edellisessä kilpailussa hienosti starteissa onnistunut Haavisto epäonnistui tällä kertaa startissa. KTM-kuljettaja pystyi kuitenkin ensimmäisten mutkien aikana nostamaan itsensä sijalle 14. Toiselle kierrokselle lähdettäessä Haavisto kaatui ja tippui joukon hännille. Ruutulipulla nuorukainen oli vaikean erän jälkeen 25.

Sunnuntaina puoli kahdeltatoista paikallista aikaa ajettiin EMX250-luokan toinen erä. Haavisto epäonnistui jälleen hieman puomilta lähdössä ja ensimmäisessä kurvissa edessä ollut kuljettaja kaatui vieden Haaviston mukanaan. Nuorukainen kaatui vielä uudelleen kilpailun alussa törmättyään toiseen kuljettajaan. Haavisto lähti tekemään nousua toiseksi viimeiseltä sijalta noin 7 sekuntia seuraavaa jäljessä ja onnistui nostamaan itsensä vaikean alun jälkeen lopulta sijalle 19.

– Aika-ajo oli vielä hyvää suorittamista, mutta varsinkin ensimmäinen erä oli todella huono suoritus. Toisessa otin huonon lähdön ja silloin riski on totta kai suurempi, että sattuu törmäyksiä. Onnistuin kuitenkin ajamaan kaksi pistettä ja taistelemaan hienosti lopussa, Haavisto kertasi päivän jälkeen.

EM-sarja jatkuu seuraavan kerran elokuun puolessa välissä Sveitsin Frauenfeldissä. Haavisto jatkaa kilpailukauttaan ensi viikonloppuna Karkkilassa motocrossin SM-sarjassa.