Vika erä ratkaisee kaiken

Kuva
Kusti Manninen
Vaikka Glenn Coldenhoff nappasi ylivoimaisen erävoiton, Hollanti ei mestaruutta vie.

Glenn Coldenhoffin vetäessä yhtä ylivoimaiseen voittoon kuin tiimikaveri Herlings edellisessä erässä, käytiin kakkospaikasta huikea taistelu. Pikkuluokan peleillä kakkospaikassa oli pitkään kiinni Jorge Prado, mutta Hunter Lawrence pamautti mestarista ohi ja nosti samalla Australian mukaan mitalitaistoon. Prado jatkoi vääntöä kolmospaikasta Ben Watsonin kanssa ja koko MX2-kolmikko tarjoili yli puolen erän ajan huikean hienoa kilpa-ajoa.

Kuudesta eräsijoituksesta huonoin pudotetaan pois ja siksi pistetilanne kahden erän jälkeen on vain suuntaa antava. Erävoittoja napannut Hollannin joukkue muuttui kaksimiehiseksi Calvin Vlaanderenin loukkaantumisen myötä. Silloin voitosta ei Hollanti aja, eikä tällä hetkellä Ranska näytä uusivan mestaruuttaan. Myös USA lienee pois voittotaistelusta ja yllättäen Australia on vahvasti kiinni Belgian kanssa mestaruudessa.

1 Australia 34

2 Belgia 42

3 Italia 42

4 Espanja 44

5 USA 47

6 Ranska 49

7 Englanti 66

8 Viro 66

Lisää uutisia

SM-Motocross sarjan järjestämän valokuvakilpailun, Motonet SM-Motocross Goes Californian voitti tänä vuonna Lotta Pesonen. Voittaja matkaa tulevan helmi-, maaliskuun taitteessa motocross-lomalle Kalifornian aurinkoon.
Kun puheeksi tulee enduro, tarkoitetaan sillä melkein aina kilpaenduroa tai totista urheilua. Mutta enduro voi olla muutakin.
Esittelyssä AMSS-järjestelmä
Australian joukkue kiskoi lisää etumatkaa Six Daysillä kolmen ajetun päivän jälkeen.
Rockstarin Husqvarna FE 350 luovutettiin Tampere Offroad Expossa Rockstarin järjestämässä jilpailussa palkintona ollut uusi Husqvarna FE 350 -enduropyörä arvottiin Pasi Rahkoselle.