Suomen MXoN-joukkueen tausta-asiat jiirissä

Kuva
Marko Panula
Motocrossin Suomen MM-maajoukkue on määrä julkistaa ensi viikolla. Tausta-asiat ovat jo erinomaisessa kunnossa.

- Suomi lähtee kisaan positiivisin miettein nuorella joukkueella, Suomen maajoukkueen asioidenhoitaja Marko Panula kertoo.

- Joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen on ollut joukkueeseen ehdolla oleviin kuskeihin yhteydessä ja tilanne kuskien suhteen on hyvä. Suomi on toki tänäkin vuonna haastaja, ja finaalipaikka karsinnasta on ensisijainen tavoitteemme.

Motocrossin SM-sarjan promoottorina operoiva Panula on vastannut maajoukkueen yhteistyökuvioista useana viime vuotena. Mukana on jälleen joukko merkittäviä yhteistyökumppaneita, joiden ansiosta maajoukkue on mahdollista lähettää Iso-Britanniaan, missä kilpaillaan MM-maajoukkueiden paremmuudesta 30.9.-1.10.

- Yhteistyökumppaneilla on todella merkittävä rooli siinä, että Suomi on ylipäätään mukana kilpailussa. Tässä on nyt menty jo useampi vuosi siten, että ulkopuolisella rahoituksella varmistetaan joukkueen kilpailumatka.

- On ollut erityisen hienoa huomata, minkälaisella kannustavalla asenteella joukkueen taustalle on lähtenyt yhteistyökumppaneita. Osa heistä on ollut mukana jo useamman vuoden. Taustalta löytyy todellisia crossifaneja, jotka haluavat kannatella nuoria kuljettajia, jotka rakentavat kilpauriaan eivätkä vielä tässä vaiheessa kamppaile kärkisijoituksista maajoukkuekilpailussa. Olemme joka tapauksessa menneet jälleen isoilla askelilla eteenpäin ja kokonaisuus on viime vuosia parempi.

Yhteistyökumppaneiden panos korostuu esimerkiksi maajoukkueen matkakulujen kattamisessa, ruokailuissa, majoituksissa, ajovaatteissa ja muussa vaatetuksessa sekä pyörien ja kypärien teippauksissa ja maajoukkueen muussa ulkoasussa.

Maajoukkueet tulee nimetä viimeistään kolme viikkoa ennen kilpailua ja Suomen joukkueesta kuullaan lisää ensi viikolla.

Lisää uutisia

motocross, Pori, MX-liiga
Lauantaina 21. heinäkuuta Heinolassa pidettävä TOP250-sarjan toinen osakilpailu on peruttu vähäisen osallistujamäärän johdosta.
Orimattilan Moottorikerhon Valtteri Malin otti parin vuoden tauon jälkeen motocrossin SM-osakilpailuvoiton, kun kauden kolmas koitos ajettiin Torniossa sunnuntaina. Kahdessa muussa SM-luokassa nähtiin tutummat voittajat.
Eilen ajettu kauden neljäs enduron SM-osakilpailu Lahdessa oli juuri niin rankka kisa kuin ennakkoon osattiin odottaa.
Uusi viiden kerran koulutusjakso alkaa keskiviikkona 1.8. klo 18 ja mukaan mahtuu myös uusia harrastajia. Ohjattu ajoharjoittelu on tarkoitettu nuorille kuskeille.
Lauantain SM-enduron käsiohjelma on luettavissa sähköisenä versiona. Reittikartat, aikataulut ja lähtöluettelö löytyy yksistä kansista.