Speedwayn SM-liigaan viides joukkue

Teksti
Marko Suojanen tulee olemaan Porin Nopea Racingin kulmakivi pistemetsästyksessä.Marko Suojanen tulee olemaan Porin Nopea Racingin kulmakivi pistemetsästyksessä.
Kuva
Tomi Nevanperä
Joukkueessa ajavat porilaiset Marko Suojanen ja Jere Lehtonen. Heidän lisäkseen Porin Nopean liivin tulevat pukemaan yllensä seinäjokelainen Joni Keskinen ja Haapajärven Niilo Vuolas.
 
Joukkueessa on mukana paitsi paljon kokemusta, niin myös nuoruutta. Sekä Suojanen että Keskinen ovat ajaneet SM-tasolla jo kymmenen vuotta saavuttaen useita mitaleita niin henkilökohtaisella tasolla, kuin speedwayn SM-liigassakin. Lisäksi molemmilta löytyy kokemusta myös kansainvälisiltä radoilta. Vuolas puolestaan aloitti uransa speedwayssa vasta viime kaudella, omaten kuitenkin paljon kokemusta ja menestystä U16 minispeedwayssa. Lehtonen sijoittuu edellä mainittujen välimaastoon.
 
- Joukkueen perustamisen idea lähti käyntiin, kun vuosien saatossa on jäänyt useasti kuljettajia ilman ajopaikkoja. Lajin taustalla vaikuttava ja joukkueemme promoottori Rami Setälä halusi saada tähän asiaan muutoksen. Varsinkin, kun lajissa on mukana kerhoja, jotka eivät ole innostuneita lähtemään mukaan sarjatoimintaan. Tätä myöten on heidän omilta kuljettajilta jäänyt mahdollisuus osallistua kilpailuihin, joita on muutenkin vähän Suomessa, joukkueenjohtaja Nicklas Finne kartoittaa joukkueen taustoja.
 
- Joukkueen tavoite kaudelle 2015 on antaa kuljettajille mahdollisuuden kilpailla, sekä tuoda speedway-yleisölle jotakin uutta, kun SM-liigassa on mukana viisi joukkuetta.
 
Speedwayn SM-liigaa on ajettu neljän joukkueen voimin vuodesta 2008. Nykyisellä ajokaaviolla, jossa erässä kohtaa aina kaksi joukkuetta, ei ole ajettu aiemmin viiden joukkueen sarjaa. Kasvanut joukkuemäärä myös nostaa SM-liigan kokonaisottelumäärän kymmeneen tulevalla kaudella. Otteluiden ajotapa ei muutu, vaan jokaiseen otteluun starttaa neljä joukkuetta yhden pitäessä lepovuoroa. Näin otteluiden määrä joukkuetta kohden pysyy kahdeksassa, joista kaksi on kotiottelua.
 

Speedwayn SM-liiga 2015, ilmoitetut kokoonpanot:

KOTKAT, Seinäjoen Moottorikerho: 1) Juha Hautamäki (7,70), 2) Tero Aarnio (6,80), 3) Jooa Partanen (6,34), 4) Mika Loppi (5,29) ja joukkueenjohtaja Petteri Koivunen.
HAUKAT, Salpausselän Moottorikerho: 1) Kauko Nieminen (8,10), 2) Kalle Katajisto (7,31), 3) Niko Siltaniemi (5,67), 4) Jiri Nieminen (5,47) ja joukkueenjohtaja Pekka Nieminen.
SAND BLOWERS, Hyvinkään Moottorikerho: 1) Timo Lahti (9,04), 2) Teemu Lahti (5,38), 3) Jari Mäkinen (5,29), 4) Aarni Heikkilä (2,93) ja joukkueenjohtaja Jari Virtanen.
ANKKURIT, Varkaus Racing Team: 1) Jesse Mustonen (6,18), 2) Aki-Pekka Mustonen (3,41), 3) Janne Nyman (2,67), 4) Niklas Säyriö (2,00) ja joukkueenjohtaja Tomi Nevanperä.
PORIN NOPEA RACING, Porin Moottorikerho: 1) Marko Suojanen (5,65), 2) Joni Keskinen (4,36), 3) Niilo Vuolas (1,33) 4) Jere Lehtonen (1,25) ja joukkueenjohtaja Nicklas Finne.
 
Speedwayn SM-liigan otteluiden päivämäärät sovitaan helmikuun lopulla pidettävässä kevään sarjakokouksessa. Samalla selviää myös muiden kansallisen tason kilpailujen päivämäärät. Kesälajien henkilökohtaisten SM-finaalien päivämäärien julkistaminen on siirtynyt mm. EM-tason kalenterimuutosten seurauksena. Päivämäärät pyritään julkaisemaan tammikuun aikana.

Lisää uutisia

Motocrossammattilainen syötti pupelikkospooria endurokuskeille. Rene Rannikko vieraili Espoon Mootorikerhon endurosarjaan kuuluvassa Hyökkäysajossa ja syötti endurokuskeille pölylunta erittäin vaativassa ja pehmeäreunaisessa spoorissa.
Salaisuus sopimuksen ympäriltä raukesi kun Yoko tänään tiedotti sopimuksestaan Stefan Evertsin kanssa.
Hallitseva mestarin supercross-kausi pilalla
Edellisessä AMA Supercrossin osakilpailussa Ken Roczen ei ollut parhaassa vireessä ja syy löytyy osittain läheisen vakavasta loukkaantumisesta.
Motocross-lajiryhmä järjestää perinteeksi muodostuneen motocross -kilpailujärjestäjien infotilaisuuden 9.2. klo 9.30 - 17.00 Kuopiossa