Ray kesti Kullaksen puristuksessa

Harri Kullas aloitti supercrosstalvensa Tampereella.
Kuva
Marko Vihriä
Alex Ray vei Tampereen supercrossin lauantain finaalit. Kovimman haasteen tarjosi Harri Kullas. Myös Jere Haavisto oli jälleen vauhdissa.

Kullaksen kannalta kahden kakkossijan ilta saattoi saada ratkaisevan iskun rajussa kaatumisessa maalihyppyrissä mies-miestä-vastaan-kilpailussa. Kullas keräili pitkään itseään radan pinnasta, mutta ajoi lopulta nopeasti varikolle.

Hän palasi voittamaan alkueränsä, mutta kummassakin finaalissa se jokin jäi puuttumaan.

Kullas haastoi Rayn ja ohittikin tämän kakkosfinaalin toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta jenkki kuittasi välittömästi takaisin.

- Onneksi pääsin jatkamaan kisaamista sen kaatumisen jälkeen. Siinä ”kaveri” (Hugo Basaula) hyppäsi hieman poikittain. Huomasin sen kyllä ilmassa, mutten pystynyt oikein tekemään mitään.Siinä ei ehkä olisi tapahtunutkaan mitään, jos hänellä ei olisi jäänyt hyppy hieman vajaaksi. Hänen etupyöränsä osui minun takapyörääni. Löin pääni maahan, Kullas kertoi.

- Tämmöinen päivä oli sitten tänään.

Haavisto palkintokorokevauhdissa

Haavisto oli jälleen yksi erinomainen piriste päivässä. Hän ajoi ensimmäisessä heat-erässä kolmanneksi ja toisessa Kullaksen kannassa kakkoseksi.

Ensimmäisessä finaalissa Haavisto vei startin ja ajoi useita kierroksia Rayn sekä Kullaksen välissä toisena. Lopulta tuloksena oli kolmospaikka.

Toisessa finaalissa Haavisto oli yhden kaatumisen rasittamana seitsemäs. Yhteistuloksissa irtosi nelospaikka espanjalaisen Joan Crosin jälkeen.

- Kolmospaikka oli otettavissa, mutta välillä menee näin, Haavisto viittasi toisen finaalin kaatumiseensa.

- Ajoni oli tänään hyvää, mutta turha jossitella.

12 ajajan finaalin toinen suomalainen, Juuso Matikainen oli kymmenes.

Cros voitti päivän kaksinkamppailukilpailun.

Päivään mahtui perjantaina tapaan 50cc- ja 65cc-kuljettajien ajonäytökset sekä OffroadExpo-näyttely.

Kaikki tulokset

Jere Haavisto (142) piti Harri Kullasta takanaan.
Kuva
Marko Vihriä
Alex Ray voitti kummatkin finaalierät.
Kuva
Marko Vihriä

Lisää uutisia

Husqvarnan täysikokoisten motocross-pyörien kauden 2019 mallisto esiteltiin tällä viikolla Floridassa valmentajalegenda Aldon Bakerin tiluksilla. Baker Factoryksi nimetty treenikeskus tarjosikin erinomaiset puitteet uutuusmallien testaamiseen.
Juuri Suomeen lyhyelle visiitille saapunut Emil Weckman osallistuu Siilinjärven SM-crossiin kuun vaihteessa.
Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Siilinjärvellä kisattava SM-Motocross sarjan toinen osakilpailu näytetään suorana Nelosen Ruutu -palvelussa.
MX65, motocross, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, startti, lähtö, Pori
Harri Kullas ja Jussi Vehviläinen järjestävät ajoleirin, missä pääsee kunnolla valmistautumaan MX-liigan Kuopion- ja Lievestuoreen-osakilpailuihin.
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.