Prado Prkl...!

Jeffrey Herlings onnistui lopulta murjomaan ohi erää johtaneesta Pradosta ja karkasi kirkkaaseen erävoittoon.
Kuva
Kusti Manninen
Jeffrey Herlings nousi MXGP + MX2 -lähdön voittoon erän puolivälissä, mutta pikkuluokan ykkönen Jorge Prado teki huikean ajon.

Erän alusta liki puoliväliin asti näytti siltä, että pikkuluokan pelillä tuore maailmanmestari Jorge Prado näyttää närhen värkit ison luokan pyörillä ajaville. Herlings kuitenkin puristi kärkeen ja vähän sen jälkeen joukkuekisassa aina kovaan vetoon syttyvä Ranskan Gautier Paulin pyyhkäisi kakkoseksi. Ranska johtaa kisaa ekan erän jälkeen.

Herlingsin voiton vastapainoksi Calvin Vlaanderen joutui keskeyttämään. Ranskalle kertyi hyvät pisteet, kun Paulin oli toinen ja Ferrandis seitsemäs. USAn haave mestaruudesta menee tiukille, sillä Aaron Plessinger oli aivan yössä ja Eli Tomac ylsi vain neljänneksi. Tomac ei pystynyt ohittamaan edes keittävällä pelillä ajavaa Tommy Searlea, jonka pyörä lopulta hyytyi radan varteen. Tomacin kannassa Clement Desalle ahdisti jenkkimestaria rajusti mutta heitettyään lasit pois mies joutui himmaamaan kyytiää. Pradon hienon kolmossijan vastapainoksi Jose Butron oli vasta sijalla 17. Lähtömutkaan lipannut Tony Cairoli teki huiman nousun aina sijalle kuusi ja hänen tiimikaverinsa Michele Cervellin oli kymmenes. Saksa menetti mahdollisuutensa, sillä sekä Henry Jacobi että Ken Roczen olivat jälkijoukoissa.

Epävirallinen tilanne:

1 Ranska 9

2 Italia 16

3 Belgia 18

4 Espanja 20

5 USA 22

6 Australia 22

7 Canada 30

8 Viro 36

Mestari Prado näytti kaikille, miten pikkuluokan pyörällä mennään lujaa.
Gautier Paulin syttyy aina joukkuekisaan.
Kuva
Kusti Manninen

Lisää uutisia

Hondan maahantuoja Oy Brandt Ab ja Dailymotors Oy ovat sopineet Hondamoottoripyörien ja -mönkijöiden myynnin aloittamisesta Kokkolassa.
MX-liiga Gaala, 2017
Kotimaisen motocrossin MX-liigasarjan perinteinen palkintojenjakotilaisuus pidetään tänäkin vuonna kovan kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 10. marraskuuta.
Cross country, Säkylä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.
EMX250- ja EMX300-luokat muutosten kourissa
Enduron MM-sarjan kauden päätös osakilpailu on juuri päättynyt Saksan Rüdersdorfissa. Suomalaisittain sarja päättyi hienosti, kun E2-luokan maailman mestariksi kruunattiin Eero Remes.