Nummisen kausi jälleen pilalle polvivamman takia

motocross, Hyvinkää, MX1Jami Numminen palasi palkintokorokkeelle Hyvinkäällä parin vuoden tauon jälkeen.
Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin MX1-luokan SM-sarjassa kolmantena oleva Jami Numminen kävi polvileikkauksessa maanantaina. Kirkkonummelainen joutuu jälleen olemaan pitkään sivussa radoilta.

Numminen loukkasi vasemman polvensa jo huhtikuussa ajotreeneissä Belgian HondaParkissa. Numminen ei kaatunut, mutta jalka osui maahan sillä seurauksella, että polvesta meni eturistiside poikki ja kierukka vaurioitui. Lisäksi polvessa varmistui rustovaurio maanantaisessa leikkauksessa.

Nummiselle on mennyt kolme kertaa eturistiside poikki samasta polvesta. Tällä kertaa ”varaosia” otettiin oikeasta jalasta.

Lääkärin mukaan leikkaus onnistui hyvin, mutta se tarkoittaa silti kuukausien ajokieltoa ja toipumisaikaa.

Ei muuta vaihtoehtoa

Numminen ajoi loukkaantuneesta polvestaan huolimatta MX1-luokan SM-avauksen Hyvinkäällä toukokuun lopulla, mutta omien sanojensa mukaan 60-70 prosentin teholla.

- Polvi oli kipeä ja tuli koko ajan kipeämmäksi. Ei sillä vain oikeastaan pystynyt ajamaan, minkä takia päädyin leikkaukseen, Numminen kertoo.

- Vamma vaikutti keskittymiseeni ja siis ajamiseeni. Polvi oli koko ajan mielessäni, joten fokus oli aivan väärässä asiassa kisaamisen kannalta.

Numminen katsoo kirkkaasti tulevaan, vaikkei mieli olekaan vamman takia korkeimmillaan.

- Aion nousta takaisin pyörän selkään heti, kun se vain on mahdollista.

SM-sarjojen toinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina Siilinjärvellä, siis ilman Nummista.

Vammakierteessä

Vuosia kotimaisen motocrossin kärkinimiin vauhtinsa puolesta lukeutunut Numminen kärsi vakavan aivovamman kaudella 2013. Hänen ajouransa oli päättyä tuolloin, mutta Espoon Moottorikerhon pilotti kuntoutui ja palasi motocrosskilpailuihin kaudella 2015.

Vuonna 2016 hän johti MX2-luokan SM-sarjaa, kunnes vasemman polven vamma päätti kauden juhannuksena. Eturistisiteen korjausleikkaus tehtiin niin sanotusti heti, ja Numminen palasi kilpailuihin seuraavalla kaudella.

Kausi 2017 ei sujunut toiveiden mukaisesti, sillä saman polven eturistiside napsahti poikki jo helmi-maaliskuussa. Numminen ajoi vielä juhannukseen saakka, mutta päätyi sitten leikkauspöydälle. Numminen keräsi pisteitä vain kahdesta erästä ja oli MX1-luokan SM-sarjassa 22.

Leikkauksesta toipuminen venyi, minkä takia Nummisen aikomukset ajaa tänä vuonna Hollannissa Dutch Masters -sarjaa kariutuivat. MX1-luokan SM-avaukseen Hyvinkäällä Numminen osallistui ollen yhteistuloksissa kolmas.

Näin leikkauksen jälkeen seuraavat puolitoista kuukautta Nummisella on painonvarauskielto vasemmassa jalassaan. Sen jälkeen alkaa varsinainen kuntoutus.

Mikäli Nummisen vuosimallin 2018 nelipuolikkaat IceOne Husqvarnat kiinnostavat, on niitä kolme kappaletta myytävänä (Nettimotossa tällä hetkellä yksi). Yhdellä pyöristä on ajettu vain tunnin verran eikä muitakaan ole vedetty loppuun asti.

 

Lisää uutisia

KTM kutsuu uusien offroad-pyörien omistajat VIP-vieraina enduron joukkue SM-kilpailuun Vantaalle 29.9.2018
Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa.
Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.
Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.
Orimattilan Moottorikerho lähti ennakkosuosikkina motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuun Sipooseen eivätkä Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela hermoilleet, vaan veivät mestaruuden. Sunnuntainen titteli oli seuralle ja kolmikol