Juhlakilpailu Sysmässä

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Sysmän Moottorikerho täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta ja kerho pitää juhlakilpailun sprinttienduron muodossa lauantaina 16.6. Kilpailu on kansallinen, mutta samalla myös W-cup osakilpailu. Ohessa reittivideo tulevasta kisasta.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy tänä lauantaina. Kilpailussa C ja V50-luokat ajavat ensin kolme kierrosta (ladyt ja V60-luokat kaksi kierrosta) ja iltapäivällä A, B ja V40-luokat ajavat neljä kierrosta. 

 

Reittiselostus:

Kilpailureitti on n. 8,3km pitkä.

Harraste-luokat ajavat kyseisen reitin kolme kertaa ja muut luokat neljä kertaa.

Lähtö kisakeskuksesta maantiesiirtymänä n.1.5 km, jonka jälkeen metsäautotietä n. 3 km ja edelleen kylätietä 2 km maastokokeen lähtöön.

Maastokokeen lähdöstä n. 1 km metsäpolkua, jonka jälkeen haastavampi kivikko-osuus, jonka alussa vaativa kivikkonousu, osuus n. 2 km.

Sitten lyhyt kallio-osuus metsäautotielle sisältäen rytminvaihdoksia.

Maastokokeen puolivälissä kaksi lyhyttä pelto-osuutta jonka välissä metsäuraa.

Loppuosa maastokokeesta vaihdellen hidasta- ja nopeampaa metsäpolkua. Maastokokeen loppupäässä toinen kallio-osuus, jossa mennään ylös ja alas hidasta kalliopolkua.

Loppuosa maaliin mutkittelevaa ja etenevää metsäuraa.

Maastokokeen jälkeen siirtymä takaisin huoltoon kisakeskukseen kylätiesiirtymänä. Siirtymän mitta n. 2 km.

Sprinttilenkin kokonaismitta n.16 km.

Lisää uutisia

KTM kutsuu uusien offroad-pyörien omistajat VIP-vieraina enduron joukkue SM-kilpailuun Vantaalle 29.9.2018
Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa.
Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.
Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.
Orimattilan Moottorikerho lähti ennakkosuosikkina motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuun Sipooseen eivätkä Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela hermoilleet, vaan veivät mestaruuden. Sunnuntainen titteli oli seuralle ja kolmikol