Juhlakilpailu Sysmässä

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Sysmän Moottorikerho täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta ja kerho pitää juhlakilpailun sprinttienduron muodossa lauantaina 16.6. Kilpailu on kansallinen, mutta samalla myös W-cup osakilpailu. Ohessa reittivideo tulevasta kisasta.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy tänä lauantaina. Kilpailussa C ja V50-luokat ajavat ensin kolme kierrosta (ladyt ja V60-luokat kaksi kierrosta) ja iltapäivällä A, B ja V40-luokat ajavat neljä kierrosta. 

 

Reittiselostus:

Kilpailureitti on n. 8,3km pitkä.

Harraste-luokat ajavat kyseisen reitin kolme kertaa ja muut luokat neljä kertaa.

Lähtö kisakeskuksesta maantiesiirtymänä n.1.5 km, jonka jälkeen metsäautotietä n. 3 km ja edelleen kylätietä 2 km maastokokeen lähtöön.

Maastokokeen lähdöstä n. 1 km metsäpolkua, jonka jälkeen haastavampi kivikko-osuus, jonka alussa vaativa kivikkonousu, osuus n. 2 km.

Sitten lyhyt kallio-osuus metsäautotielle sisältäen rytminvaihdoksia.

Maastokokeen puolivälissä kaksi lyhyttä pelto-osuutta jonka välissä metsäuraa.

Loppuosa maastokokeesta vaihdellen hidasta- ja nopeampaa metsäpolkua. Maastokokeen loppupäässä toinen kallio-osuus, jossa mennään ylös ja alas hidasta kalliopolkua.

Loppuosa maaliin mutkittelevaa ja etenevää metsäuraa.

Maastokokeen jälkeen siirtymä takaisin huoltoon kisakeskukseen kylätiesiirtymänä. Siirtymän mitta n. 2 km.

Sprinttilenkin kokonaismitta n.16 km.

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.