Cross countryn SM-finaali Säkylässä parin viikon kuluttua

Teksti
Jiri Leino, Miro Lehto, cross country, Säkylä, startti, lähtöJiri Leino (15) voitti Säkylässä viime vuonna. Miro Lehto (20) ajoi puolestaan Suomen mestariksi.
Kuva
Marko Vihriä
Cross countryn Suomen mestaruustaisto saa ratkaisunsa Säkylän varuskunta-alueella vajaan kahden viikon kuluttua lauantaina 20. lokakuuta.

Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä kilpailussa laitetaan järjestykseen myös usean Suomen Cup -luokan sarjasijoitukset.

Turun Moottorikerhon Miro Lehto johtaa SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Raisiolainen on myös hallitseva Suomen mestari, jonka tärkein tavoite tämän kauden päätöksessä Säkylässä on juhlia uransa toista titteliä.

Porin Moottorikerhon Aleksi Nieminen on sarjassa toisena ja Karkkilan Moottorikerhon Niko Kalatie kolmantena.

Suomen mestaruusluokan lisäksi Säkylän varuskunta-alueen hiekkamaastoissa (Vuorenmaantie 352, Säkylä) päätetään naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) ja 40- sekä 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -kausi.

Yksittäisinä kansallisina luokkina Säkylässä kilpaillaan nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien (V60), classic-pyörien, B-luokan ja harrastajien lähdöissä.

Lauantain ensimmäinen tunnin mittainen kilpailu käynnistyy kello 9:00. Toisena starttina on harrastajien kaksituntinen koitos kello 11:00. Kolmantena ajetaan kaksituntinen SM-lähtö oheisluokkineen kello 14:00.

Hiekkakangasmaastoon merkitty kilpailureitti on noin 12 kilometriä pitkä. Reitin esittelyvideo julkaistaan lähiaikoina Mobius SM Cross Country -sarjan promoottorin YouTube-kanavalla, mistä voi katsoa myös aiempien osakilpailujen koosteita.

Kilpailun ilmoittautuminen tapahtuu Kalkku ry:n nettisivun kautta.

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 14. lokakuuta kello 20:00.

Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta. Paikalla on buffet.

Kyseessä on Suomen Moottoriliiton alainen kilpailu ja arvosarja.

SM-sarja kulkee nimellä Mobius SM Cross Country, ja sen pääyhteistyökumppani on Mobius. SM-sarjan muita yhteistyökumppaneita ovat Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, Duell, KTM, Mitas (Motorengas), Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena, Wheel Factory ja Yamaha.

Mobius SM Cross Country

Säkylä lauantai 20.10.2018
Vuorenmaantie 352, Säkylä

Rauman Seudun Moottorikerho ry.
www.rasmk.fi
www.rasmk.fi/rauma-sprint-enduro-2017

Aikataulu
9:00 Naiset (Suomen Cup 3/3), nuoret, V60, classic, 1h
11:00 Harraste, 2h
14:00 SM-luokka (SM 3/3), U20 (Suomen Cup 3/3), V40 (Suomen Cup 3/3), V50 (Suomen Cup 3/3), B, 2h

Lisämääräys, ilmoittautuminen & lähtöluettelo (Kalkku ry)

Video SM-finaalista Säkylästä 2017

Mobius SM Cross Country
www.smcrosscountry.fi
www.facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Cross country -lajiryhmä
www.crosscountry.fi

Suomen Moottoriliitto
www.moottoriliitto.fi

Lisää uutisia

Hondan maahantuoja Oy Brandt Ab ja Dailymotors Oy ovat sopineet Hondamoottoripyörien ja -mönkijöiden myynnin aloittamisesta Kokkolassa.
MX-liiga Gaala, 2017
Kotimaisen motocrossin MX-liigasarjan perinteinen palkintojenjakotilaisuus pidetään tänäkin vuonna kovan kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 10. marraskuuta.
Cross country, Säkylä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.
EMX250- ja EMX300-luokat muutosten kourissa
Enduron MM-sarjan kauden päätös osakilpailu on juuri päättynyt Saksan Rüdersdorfissa. Suomalaisittain sarja päättyi hienosti, kun E2-luokan maailman mestariksi kruunattiin Eero Remes.