Tietoa tulevasta Kärhän lenkistä

Teksti
XXXIX Kärhän lenkki ajetaan Mäntsälän kunnan alueella 16.9., kilpailun järjestää Mäntsälän Moottorikerho.

Kilpailukeskus sijaitsee Veturin teollisuusalueella, kuljetusliike Saarisen piha-alueilla. Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimii Euromaster ja Ykkös-Mp. Kilpailureitin eteen on reittiryhmän Markku Heleniuksen ja Ari Mellinin johdolla tehty valtavasti töitä, kilpailureitin ja maastokokeiden kanssa on jouduttu tekemään kompromisseja. Kesän sääolot on vaikeuttaneet viljan valmistumista, joka taas estää paljolti peltojen käytön. Onneksi maanomistajien myötämielisellisellä asenteella on saatu vaihtoehtoisia reittejä heidän mailleen.

Kilpailu on SM-osakilpailu, joka myös tuo yhden lisämausteen reitin suunnitteluun. Kuivaa kangasmaastoa ei valitettavasti voi luvata, reitiltä saattaa löytyä muutamia kosteikkoja, mutta pohja on jokaisessa lammikossa.

Pertti Kärhä on joskus todennut, että ”pohjattomassa paikassa ei voi edes vesi pysyä”. Kilpailureitti on jaettu kahteen erilliseen lenkkiin. Molemmilla lenkeillä on kaksi maastokoetta.

 

SM-luokat ajavat seuraavasti:

MK 1 ja 2-> huolto -> MK 3 ja 4 -> huolto -> MK 5 ja 6 -> huolto -> MK 7 ja 8 -> huolto -> MK 9 ja 10 -> maali.

Kilpailun kokonaispituus tulee näillä näkymin olemaan noin 240 km. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 09.01 ja maaliin häntä odotellaan noin klo 17.00, joten ajoaikaa on luvassa kilpailijoille riittävästi.

MK 1 ( noin 9 km )

Maastokoe on perinteinen Suomi-enduropätkä ja useimmille kuljettajille osittain tuttu.

MK 2 ( noin 4.5 km )

Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.

MK 3 ( noin 4 km )

Maastokoe sisältää motocrossrataa ja sen ympäristöä.

MK 4 ( noin 5 km )

Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.

Lisäväriä kilpailuun antaa Classic-luokka. Luokka ajaa kaksi maastokoetta MK 1 ja MK 2 -> maaliin.

Kilpailun kotisivu on avattu www.karhanlenkki.fi

 

Lisää uutisia

Motocrossin Amerikan mestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Washingtonissa. Katso koostevideo täältä.
Lauantaina cross countryn SM-sarjan kolmannen osakilpailun Jämsässä voittanut Roni Kytönen kertoo Mobius SM Cross Country -sarjan promoottorin videolla päivästään. Kytönen kertoo myös loppukauden suunnitelmistaan motocrossin EM- ja SM-sarjoissa.
Motocrossin EM- ja SM-sarjoihin tänä vuonna keskittynyt Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen otti uransa ensimmäisen cross countryn SM-osakilpailuvoiton Jämsässä lauantaina.
Red Bullin MX Nation-dokumenttisarjan neljännessä jaksossa tutustutaan itseluottamuksen merkitykseen motocrossissa.
Raumalla 26. elokuuta järjestettävän sprint-endurokilpailun reittivideo on julkaistu. Järjestäjien nettisivu on puolestaan hakkeroitu.