Sihvonen: ”Tavoitteena tottua tähän”

Miro Sihvonen (oik.) pääsi nousemaan palkintokorokkeelle kauden avauksessa Italiassa.
Kuva
FIM Europe
Miro Sihvonen nousi EMX250-luokan kauden avauskilpailussa Italian Trentinossa hienosti sujuneen viikonlopun jälkeen podiumille.

Suomesta osallistui viikonloppuna neljä kuljettajaa motocrossin EMX250-luokan kauden avaukseen Italiassa. Heistä Miro Sihvonen ylsi kovatasoisessa seurassa palkintopallille sijoituttuaan yhteistuloksissa kolmanneksi. Ensimmäisessä erässä lauantaina KTM:ää käskyttävä suomalaisnuorukainen aloitti vahvasti tervehtien ruutulippua neljäntenä ja sunnuntaina hän oli upean ajon jälkeen toinen.

– Kisahan meni juuri niin sopivan täydellisesti kauden avaukseksi, kun vaan voi mennä! Tultiin hakemaan hyvää määrää pisteitä sarjaa varten ja niin tehtiin. En ajatellut, että olisi pakko voittaa heti ekassa kisassa. Podiumille nousu tuntuu aina yhtä hyvältä ja tavoitteena olisi tottua siihen tämän kauden aikana, EM-pisteissä nyt kolmantena oleva Sihvonen toteaa.

Myös Jere Haavisto nosti vauhtiaan viikonlopun aikana. Ensimmäisen erän hyvästä alusta huolimatta hän ylitti maalilinjan lauantaina sijalla 28, mutta toisessa erässä nuorukainen oli jo hienosti kuudes.

Paluun kilpa-areenoille selkäleikkauksen jälkeen tehneen Kim Savasteen ja Roni Kytösen tie katkesi viimeiseen Last Chance -karsintaerään. Yhteensä viikonlopun kisaan otti osaa yli 80 erittäin kovatasoista nuorta kuljettajaa ympäri Eurooppaa.