Vantaalla ei b-finaaleja MX-liigassa

MX125 avasi MX-liigakautensa Porissa viime sunnuntaina.
Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin MX-liiga jatkuu MX125- ja MXB-luokkien osalta Vantaalla EM-karsintasarjan yhteydessä vajaan parin viikon kuluttua. B-finaaleja luokissa ei ajeta.

Vantaan Lavangossa ajetaan EMX65- ja EMX85-luokkien EM-karsintasarjan toinen osakilpailu viikonloppuna 19.-20. toukokuuta. Kilpailun lisäluokkina ovat MX-liigan MXB lauantaina ja MX125 sunnuntaina.

Koska kyseessä on EM-arvoinen kilpailu, mennään toiminnassa niin sanotusti EMX65 ja EMX85 edellä. Varmistaakseen EM-luokkien häiriöttömän ajamisen, aikataulu ei mahdollista MX125:n ja MXB:n b-finaalien järjestämistä.

EMX65 ja EMX85 ajavat karsintansa lauantaina ja varsinaiset finaalit sunnuntaina.

49 ajajaa viivalle

Normaalisti erissä on mukana 40 kuljettajaa, mutta Vantaalla MX125:n ja MXB:n viivalle otetaan sääntöjen sallima maksimi 49 kuljettajaa. Yhdeksän ajajaa starttaa takarivistä.

Mikäli kuljettajia on niin paljon, että järjestetään useampi karsintaryhmä eikä karsintaryhmien jatkoon menevien ajajien määrä jakaudu tasan, pääsee nopeimman kärkiajan kellottaneesta ryhmästä yksi ajaja enemmän a-finaaliin. Esimerkiksi jos on kaksi karsintaryhmää, pääsee nopeamman kärkiajan ryhmästä jatkoon 25 ja hitaamman kärkiajan ryhmästä 24 ajajaa. Kolmen ryhmän kohdalla jatkoon menee 17, 16 ja 16 ajajaa.

Lisäksi neljä karsiutunutta ovat vara-ajajia a-finaaleihin. Ensimmäinen vara-ajaja valitaan siitä ryhmästä, jossa on nopein nopeimman kuljettajan aika.

Muiden päivä päättyy aika-ajoon.

Suomen Moottoriliiton Motti-jäsenrekisterijärjestelmä takkuilee edelleen, joten Vantaalle mukaan aikovien kannattaa varautua ”hidasteisiin” ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumista ei välttämättä kannatakaan jättää viime tinkaan.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 13.5.2018.

Lisää uutisia

Motocrossammattilainen syötti pupelikkospooria endurokuskeille. Rene Rannikko vieraili Espoon Mootorikerhon endurosarjaan kuuluvassa Hyökkäysajossa ja syötti endurokuskeille pölylunta erittäin vaativassa ja pehmeäreunaisessa spoorissa.
Salaisuus sopimuksen ympäriltä raukesi kun Yoko tänään tiedotti sopimuksestaan Stefan Evertsin kanssa.
Hallitseva mestarin supercross-kausi pilalla
Edellisessä AMA Supercrossin osakilpailussa Ken Roczen ei ollut parhaassa vireessä ja syy löytyy osittain läheisen vakavasta loukkaantumisesta.
Motocross-lajiryhmä järjestää perinteeksi muodostuneen motocross -kilpailujärjestäjien infotilaisuuden 9.2. klo 9.30 - 17.00 Kuopiossa