Vantaalla ei b-finaaleja MX-liigassa

MX125 avasi MX-liigakautensa Porissa viime sunnuntaina.
Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin MX-liiga jatkuu MX125- ja MXB-luokkien osalta Vantaalla EM-karsintasarjan yhteydessä vajaan parin viikon kuluttua. B-finaaleja luokissa ei ajeta.

Vantaan Lavangossa ajetaan EMX65- ja EMX85-luokkien EM-karsintasarjan toinen osakilpailu viikonloppuna 19.-20. toukokuuta. Kilpailun lisäluokkina ovat MX-liigan MXB lauantaina ja MX125 sunnuntaina.

Koska kyseessä on EM-arvoinen kilpailu, mennään toiminnassa niin sanotusti EMX65 ja EMX85 edellä. Varmistaakseen EM-luokkien häiriöttömän ajamisen, aikataulu ei mahdollista MX125:n ja MXB:n b-finaalien järjestämistä.

EMX65 ja EMX85 ajavat karsintansa lauantaina ja varsinaiset finaalit sunnuntaina.

49 ajajaa viivalle

Normaalisti erissä on mukana 40 kuljettajaa, mutta Vantaalla MX125:n ja MXB:n viivalle otetaan sääntöjen sallima maksimi 49 kuljettajaa. Yhdeksän ajajaa starttaa takarivistä.

Mikäli kuljettajia on niin paljon, että järjestetään useampi karsintaryhmä eikä karsintaryhmien jatkoon menevien ajajien määrä jakaudu tasan, pääsee nopeimman kärkiajan kellottaneesta ryhmästä yksi ajaja enemmän a-finaaliin. Esimerkiksi jos on kaksi karsintaryhmää, pääsee nopeamman kärkiajan ryhmästä jatkoon 25 ja hitaamman kärkiajan ryhmästä 24 ajajaa. Kolmen ryhmän kohdalla jatkoon menee 17, 16 ja 16 ajajaa.

Lisäksi neljä karsiutunutta ovat vara-ajajia a-finaaleihin. Ensimmäinen vara-ajaja valitaan siitä ryhmästä, jossa on nopein nopeimman kuljettajan aika.

Muiden päivä päättyy aika-ajoon.

Suomen Moottoriliiton Motti-jäsenrekisterijärjestelmä takkuilee edelleen, joten Vantaalle mukaan aikovien kannattaa varautua ”hidasteisiin” ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumista ei välttämättä kannatakaan jättää viime tinkaan.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 13.5.2018.

Lisää uutisia

motocross, Pori, Yyteri, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro arpoivat kymmenen pääsylippua viikonlopun motocrossin SM- ja SC-avaukseen Hyvinkäälle.
Tapio Tillonen, MXB, Pori, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, motocross, Yyteri
Kotimaiseen motocrossiin pari kautta sitten lanseeratussa, kaikkien isojen pyörien luokat yhdistävässä TOP250-luokassa järjestetään ainakin kolme kilpailua tänä vuonna.
Videolla ensitunnelmia juuri ajetusta KTM 2019 crossimalliston koeajotilaisuudesta.
Huomena lauantaina 26.5. ajetaan perinteiseen tapaan Orimattilassa Toukokuunajo. Nyt jo 54. kertaa ajettava kilpailu kerää reitille yli 200 kuljettajaa.
Vuosi sitten motocrossin SM-sarjassa debytoinut KRT Kawasaki laajentaa toimintaansa. Viime kaudella kahta kuljettajaa ajattaneella tallilla on nyt neljä kuljettajaa.