Eriksson, Ahtila, Helander kärkikolmikko Ramirent Endurossa

Teksti
Hugo Svärd etualalla, taustalla Hermanni Haljala ja Juho Kaitanen.
Kuva
Sari Laaksonen
Antti Ahtila vei U20-luokan voiton, Hugo Svärd ajoi toiseksi ja Hermanni Haljala nuorten kolmoseksi enduron U20-luokan avausosakilpailussa Huhdanojan ja Sammaliston maastoissa.

Nuorten U20-luokan SM-sarjan avattiin pitkillä erikoiskokeilla tulevan Päitsin pätkillä Huhdanojalla ja Sammalistossa. Orimattilan alapuolella Mallusjoella ajettu Ramirent U20 SM-enduro oli nuorten sarjan avausosakilpailu.

Yleiskisan nopein oli Toni Eriksson, taas kerran melko ylivoimaiseen tapaan. Yleisen kakkoseksi ajoi nuorten osakilpailun voittanut Antti Ahtila, joka onnistui kukistamaan hyvään vauhtiin yltyneen Eemil Helanderin lopulta vain viidellä sekunnilla.

U20-luokassa toiseksi korkeimmat pisteet nappasi Hugo Svärd, joka jäi luokan voittaneesta Ahtilasta noin 40 sekuntia ja oli yleiskisan viides. Svärd ajoi tasaisen varman kilpailun ollen Antti Ahtilan jälkeen toiseksi nopein kaikilla pätkillä lukuun ottamatta ensimmäistä pätkää, missä Roni Kytönen kellotti pohja-ajan.

– Alussa oli aika jäykkää ajoa, mutta toisella kierroksella ajo tuntui jo paremmalta, vaikka se pätkä ajoissa hirveästi ei näkynyt, Svärd kertasi kilpailun jälkeen.

Hermanni Haljala oli nuorten luokassa kolmas ja yleiskisan sijalla 11. Haljala valitteli kisan jälkeen pakkaslumesta pulverimaiseksi jauhautuneen radan puuduttaneen käsiä kovasti. Haljala kuuluu niiden kotimaisten junnujen porukkaan, joka on talven aikana harjoitellut runsaasti Espanjan vuoristoisia treenimaastoja.

Yhtenä vahvana suosikkina avauskisaan lähteneen Roni Kytösen matka katkesi aikaisessa vaiheessa. Jämsäläinen joutui jättämään kilpailun kesken teknisen vian vuoksi.

– Ensimmäinen pätkä tuli hyvin vaikka ajo ei ollut parasta mahdollista, mutta sitten jouduin valitettavasti keskeyttämään. Maanantaina suuntaan takaisin Espanjaan ajamaan kesärenkailla ja treenaamaan tulevaan kauteen, Kytönen kommentoi päivän jälkeen.

U20- luokan seuraava SM-osakilpailu ajetaan Orimattilassa toukokuun lopulla. Seuraavan kerran Kytönen ja Svärd ovat lähtöviivalla maaliskuun alussa Riihimäellä SM-endurossa.

Kisan tulokset TÄSTÄ

Lisää uutisia

motocross, Hyvinkää, startti, lähtö
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro järjestävät ”viikonlopuksi katsomaan Suomen parasta crossia Hyvinkäälle” -kilpailun, jossa voi voittaa pääsylipun SM- ja SC-avauksen katsomoon. Osallistuminen on helppoa.
Enduron EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Romanian Bacaussa. Toinen kisapäivä sujui Sanna Kärkkäiseltä voitokkaasti ja hän jatkaa sarjapisteissä ykkösenä.
Rajusti uudistunut ja rajoja rikkova KTM SX -motocrossmallisto mallivuodelle 2019 on pian saatavilla valtuutetuilta KTM -jälleenmyyjiltä. KTM jatkaa READY TO RACE -visionsa toteuttamista näillä ultrakevyillä kilpapyörillä ja pyrkii aktiivisesti viemään of
Enduron EM-sarjan toinen osakilpailu on saatu nyt ajettua Romanian Bacaussa. Kytönen Motorsport Husqvarnakuljettaja Roni Kytönen oli EM-sarjassa ennen Romanian osakilpailua toisena.
Eelis Viemerö vei EMX65-luokassa päivän yhteistulosten ykköspaikan ja nousi Lavangon kisan kovimmaksi suomalaiskuskiksi.