KTM EXC -mallisto 2019

Teksti
Kahtena aikaisempana vuonna KTM on uudistanut enduromallistoaan ennennäkemättömällä tavalla ja nyt ylpeänä esittelee entisestään parannetun ja päivitetyn EXC 2019 -malliston.

Uudistuksia on kokenut koko mallisto alkaen kaksi-tahtisesta KTM 125 XC-W:stä aina KTM 300 EXC TPI -malliin asti ja nelitahtiset KTM 250 EXC-F -mallista KTM 500 EXC-F -malliin unohtamatta paljon kysyttyä KTM SIX DAYS -mallistoa.

KTM on pitkän historiansa aikana ansioitunut tuotekehityksessä perustamisestaan lähtien. Se on historiansa aikana luonut lukuisia virstanpylväitä uskollisena READY TO RACE -visiolleen kehittämällä maailman parhaita enduropyöriä. KTM:n jatkuva tuotekehitys ja pyrkimys parempaan on varmistanut sen paikan markkinajohtajana eivätkä mallivuoden 2019 enduropyörät tee poikkeusta. Viime vuonna itävaltalaisvalmistaja toi ensimmäisenä maailmassa sarjatuotantoon elektronisella polttoaineensyötöllä toimivat kaksitahtiset offroad -kilpapyörät KTM 250 EXC TPI ja KTM 300 EXC TPI. Tämä edistysaskel on vienyt kilpaenduron ja sen mahdollisuudet uudelle tasolle laadukkailla ja suorituskykyisillä moottoreilla kuitenkaan unohtamatta KTM:n pitkäjänteistä kehitystyötä myös 4-tahtisten parissa.

KTM:n tuotekehitys Mattighofenissa ei kuitenkaan koskaan lepää; tämä uuden sukupolven KTM EXC -mallisto on paranneltu kehittyneillä WP -etuiskunvaimentimilla ja uudella WP -takaiskunvaimentimella, jossa on uusittu mäntä ja säädöt. Muita uudistuksia ovat uusittu penkki, tehokkaampi akku, uusitut grafiikat yhdessä READY TO RACE -tehdaspyörälle ominaisen oranssin rungon kanssa, korkealaatuiset Brembon jarrut, No-Dirt -jalkatapit, NEKEN -ohjaustanko, CNC-koneistetut alumiininavat yhdessä mustilla Giantin vanteilla ja paljon muuta, jotka mahdollistavat uusien maailmanmestareiden synnyn.

Mallivuoden 2019 KTM 125 XC-W ja KTM 150 XC-W kaksitahtimoottorit on tuotettu suljetuille radoille. Huippuluokan suorituskyvyn takaa uusitut imuläpät sekä sylinteri, jossa on koneistettu pakoaukko. Optimoitu käynnistyspoljin ja erittäin kompakti, päivitetty kytkin uudella kytkinkopalla mahdollistaa kooltaan aiempia malleja pienemmän moottorin. Lisäksi uudistettu 6-nopeuksinen vaihteisto on entistä luotettavampi.

Uuden KTM EXC -malliston kanssa julkaistaan KTM PowerWear -vaatemallisto, joka on kehitetty tukemaan kokonaisvaltaista ajokokemusta laadukkailla materiaaleilla. Mallistossa on myös laajasti rentoa vapaa-ajan vaatetta, jotka henkivät READY TO RACE -teemaa myös ajopäivien ulkopuolella. Samanaikaisesti uuden KTM EXC -malliston kanssa on kehitetty laaja valikoima KTM PowerParts -lisävarusteita niille, jotka haluavat luoda omat ratkaisunsa riippumatta siitä, onko kyseessä esteettisyys vai huippuunsa hiottu suorituskyky.

”Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet ennenäkemättömän mielenkiintoisia KTM:n enduropyörien kehityksen osalta. Uusi, uraauurtava enduropyörien sukupolvi saatiin ensimmäisenä maailmassa sarjatuotantoon mallivuodelle 2018, jolloin elektronisella polttoainesyötöllä varustetut kaksitahtimoottoriset KTM 250 EXC TPI ja KTM 300 EXC TPI -mallit tuotettiin kilpakäyttöön. Matka on ollut uskomattoman vauhdikas ja ennen kaikkea antoisa tämän segmentin kehitystyön suhteen. Mallivuosi 2019 tuo mukanaan keskeisiä uudistuksia kaikkiin malleihin, mutta korostuu etenkin KTM 125 XC-W ja KTM 150 XC-W -malleissa. Kehittämällä kokonaisuutta voimme viedä KTM EXC -mallistoa kokonaisuutena eteenpäin ja innolla odotamme malliston saapumista jälleenmyyjien lattialle,” kommentoi KTM:n vanhempi offroad -tuotepäällikkö Joachim Sauer.

Lisää uutisia

Motocrossammattilainen syötti pupelikkospooria endurokuskeille. Rene Rannikko vieraili Espoon Mootorikerhon endurosarjaan kuuluvassa Hyökkäysajossa ja syötti endurokuskeille pölylunta erittäin vaativassa ja pehmeäreunaisessa spoorissa.
Salaisuus sopimuksen ympäriltä raukesi kun Yoko tänään tiedotti sopimuksestaan Stefan Evertsin kanssa.
Hallitseva mestarin supercross-kausi pilalla
Edellisessä AMA Supercrossin osakilpailussa Ken Roczen ei ollut parhaassa vireessä ja syy löytyy osittain läheisen vakavasta loukkaantumisesta.
Motocross-lajiryhmä järjestää perinteeksi muodostuneen motocross -kilpailujärjestäjien infotilaisuuden 9.2. klo 9.30 - 17.00 Kuopiossa