Enduron SM-sarja suuntaa Kangasalle

Teksti
Kuva
Kytönen Motorsport
Kangasalla järjestetään vuoden tauon jälkeen endurokilpailu lauantaina 2. maaliskuuta, kun vuorossa on SM-sarjan toinen koitos.

Kilpailukeskuksena toimii Parma Oy:n tilat Kangasalan Lentolassa (Mäkirinteentie 19, 36220 Kangasala). Kilpailureitti kulkee Kangasalan Lentolan ja Kyötikkälän alueilla.

Kyseessä on kauden toinen SM-osakilpailu. Nuoret (U20) ajavat jo kolmannen SM-osakilpailunsa.

Kilpailureitti tulee olemaan noin 42 kilometriä pitkä ja sisältää kolme maastokoetta sekä siirtymäosuuksia.

 

Kilpailukeskuksena toimii Parma Oy:n tilat Kangasalan Lentolassa (Mäkirinteentie 19, 36220 Kangasala). Kilpailureitti kulkee Kangasalan Lentolan ja Kyötikkälän alueilla.

Kilpailu on SM-osakilpailu, myös nuorten (U20) SM-osakilpailu.

Kilpailureitti tulee olemaan noin 42 kilometriä pitkä ja sisältää kolme maastokoetta sekä siirtymäosuuksia.

Maastokoe 1: Lentola

Lähdöstä ensimmäiselle maastokokeelle on matkaa noin 400 metriä metsäspoorissa. Maastokoe 1 on 5,4 kilometriä pitkä ja se sisältää vaihtelevaa spooria ja crossirataa.

Maastokoe 2: Kallion teollisuusalue

Ennen toista maastokoetta on sekä vähän tiesiirtymää että metsäsiirtymää 3,5 kilometrin verran. Maastokoe 2:lla on pituutta 4,2 kilometriä ja se on metsäspooria Kallion teollisuusalueella.

Toisen maastokokeen jälkeen alkaa noin 20 kilometriä pitkä siirtymäosuus, joka sisältää tietä ja metsäspooria. Siirtymän varrella noin kahden kilometrin päässä MK2:n maalista on myös tankkausmahdollisuus, mutta huoltoa ei sallita.

Maastokoe 3: Tehotankki

Pitkän siirtymäosuuden jälkeen on metsäspoorinen kolmas maastokoe, jolta löytyy pituutta 7,3 kilometriä. Maastokokeen maalin jälkeen on noin 1,5 kilometriä kilpailukeskukseen huoltoon.

Ajoajat ovat luokittain seuraavat:

A- ja B-luokat ajavat kolme kierrosta (=9 maastokoetta)

V40- ja V50-luokat ajavat yhden kierroksen + MK4 + MK5 (=5 maastokoetta)

C- ja V60-luokat ajavat yhden kierroksen (=3 maastokoetta).

Yleisöllä on mahdollisuus seurata kilpailua kilpailuradion kautta. Lisäksi MK 3:n varrelle on järjestetty väliaikapiste, josta saadaan tietoa reaaliaikaisesta tilanteesta.

 

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.