Mustonen 10. EM-finaalissa

Teksti
Kuva
Tomi Nevanperä
Ruohoradan EM-finaali ajettiin myöhään lauantai-iltana Hertingenissä Saksassa. Karsintojen kautta kilpailuun oli selviytynyt 18 kuljettajaa, heidän joukossaan varkautelainen Jesse Mustonen.

Jessen kisa lähti hyvin liikkeelle, avauserästä tuli kolme pistettä. Toisessa erässä mies jäi toiseksi viimeiseksi, saaliina yksi piste. Kolmas erä kartutti pistetiliä kahdella, kun mies ylitti maalilinjan neljäntenä. Viimeisestä alkuerästään Jesse otti komean voiton. Voiton myötä 11 pistettä ja paikka B-finaalissa oli varma.

Kivikovassa B-finaalissa Jesse jäi armottoman taistelun jälkeen viimeiseksi. 10. sija on suomalaisittain erittäin kova saavutus, ja syystäkin nuori varkautelainen oli tyytyväinen kilpailuunsa.

- Ihan hyvä kisa, minun ensimmäinen ruohoradan EM-finaali ja 10. sija, kyllä siihen tyytyväinen voi olla. 11 pistettä ja erävoitto on hyvä suoritus. B-finaalissa en saanut puristettua vastustajia taakse, vaikka ihan kannassa olinkin, kommentoi Jesse kilpailuaan.

- Pyörät toimi tänään erinomaisesti. Startit lähti terävästi. Ajo sujui hyvin. Rata oli mielenkiintoinen, kun siinä mentiin myös alamäkeen, toteaa Jesse.

Euroopan mestariksi ajoi viime vuoden tapaan Iso-Britannian James Shanes, joka voitti kaikki ajamansa erät. Brittien kilpailu oli huima menestys, sillä myös hopea ja pronssi matkasivat saarivaltioon Andrew Appletonin ja Edward Kennetin ajamana. Yhden ennakkosuosikin, Ranskan Mathieu Tresarrieun kilpailu päättyi kahden moottoririkon myötä ennen finaalieriä.