Naisten Suomen Cupia Iisalmessa

Teksti
Noora Uro.
Kuva
Ismo Karttunen
Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden kuljettajat Noora Uro ja Iiris Penttinen operoivat MX-liigakilpailussa Iisalmessa lauantaina. Kova savirata osoitti tuloksissa muutoksia Porin pehmeän hiekkaradan jälkeen.

MXC/B luokassa Noora Uro teki loistavaa työtä aamun harjoituksista lähtien. Vuonna 2017 samaisella radalla kellotettiin paras kierrosaika 2.20 keskinopeudella 40km/h ja tänään huimaa kehitystä, kun paras kierrosaika oli 2.02 ja keskinopeus 44km/h

MXC/B kuljettajia oli yhteensä 82.
– Aamu lähti hyvin käyntiin ja aika-ajoissa lunastin a-finaalipaikan itselleni. Tästä tyytyväisenä lähdin eriin. Ensimmäisessä erässä ajo vähän tökki, mutta sijoitus silti 27. Toisessa erässä ajo kulki sujuvammin ja parin pojan kanssa oli monta kierrosta tiukkaa kisaa. Yhteistuloksissa 29.
Taas kerran kehittävä kisa ja on hassua huomata, kun saavuttaa tietyn vauhti ja kestävyystason, se ei enää riitä vaan on vauhtia saatava lisää. Tästä on hyvä jatkaa vauhdin nousua ja kehitystä.

Seuraavaksi Noora Uro #197 starttaa SM Motocross MXC/A luokassa Siilinjärvellä 30.6-1.7

MXD Iiris Penttinen #37
– Aamun harjoituksissa oli tutustuttava kovaan radanpintaan kun pääsääntöisesti tulee pehmeällä ajettua. Pyörää säädettiin vielä aamun harjoituksissa jonka vuoksi en saanut ajettua yhtään nopeaa kierrosta. Ensimmäiseen erään luottavaisin mielin paikalta 15. Molemmat erät meni ajollisesti hyvin kehitystä kovalla radalla ajamiseen kehittyi kierros kierroksella. Päivän totaalissa 13.

Seuraava MXD kilpailu ajetaan Kuopiossa 7.7.2018

Tulokset 9.6. Iisalmi
MX65 1.Aaro Menna 2.Eelis Viemerö 3.Simo Koskinen
MXC/A-MXC/B 1.Kasimir Hindersson 2.Saku Mansikkamäki 3.Ville Schadewitz IMK..34.Noora Uro LrMP...
MXD 1.Hanna Mertsalmi 2.Vilma Jarkkola 3.Kadri Ehamäe...13.Iris Penttinen LrMP

Tiedote: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.