Kangasalla endurokilpailu vuoden tauon jälkeen

Teksti
Kuva
Sami Salonen
Lauantaina 2.3.2019 järjestettävä Kangasala-Enduro IV -kilpailu lähestyy.

Ilmoittautuminen on avoinna vielä tämän viikon lauantaihin (23.2.2019) kello 20:00 saakka MOTTI-järjestelmässä.

Kilpailureitti tulee olemaan noin 42 kilometriä pitkä ja sisältää kolme maastokoetta sekä siirtymäosuuksia. Reitti kulkee Kangasalan Lentolan ja Kyötikkälän alueilla.

Maastokoe 1: Lentola
Lähdöstä ensimmäiselle maastokokeelle on matkaa noin 400 metriä metsäspoorissa. Maastokoe 1 on 5,4 kilometriä pitkä ja se sisältää vaihtelevaa spooria ja crossirataa.

Maastokoe 2: Kallion teollisuusalue
Ennen toista maastokoetta on sekä vähän tiesiirtymää että metsäsiirtymää 3,5 kilometrin verran. Maastokoe 2:lla on pituutta 4,2 kilometriä ja se on metsäspooria Kallion teollisuusalueella.
Toisen maastokokeen jälkeen alkaa noin 20 kilometriä pitkä siirtymäosuus, joka sisältää tietä ja metsäspooria. Siirtymän varrella noin kahden kilometrin päässä MK2:n maalista on myös tankkausmahdollisuus, mutta huoltoa ei sallita.

Maastokoe 3: Tehotankki
Pitkän siirtymäosuuden jälkeen on metsäspoorinen kolmas maastokoe, jolta löytyy pituutta 7,3 kilometriä. Maastokokeen maalin jälkeen on noin 1,5 kilometriä kilpailukeskukseen huoltoon.

Ajoajat ovat luokittain seuraavat;

•           A, B -luokat ajavat kolme kierrosta (=9 maastokoetta)

•           V40, V50 -luokat ajavat yhden kierroksen + MK4 + MK5 (=5 maastokoetta)

•           C, V60 -luokat ajavat yhden kierroksen (=3 maastokoetta).

Yleisöllä on mahdollisuus seurata kilpailua kilpailuradion kautta. Lisäksi MK 3:n varrelle on järjestetty väliaikapiste, josta saadaan tietoa reaaliaikaisesta tilanteesta.

Lisätietoa löytyy KaMoKen verkkosivuilta sekä kilpailun Facebook-sivuilta.

Lisätietoja saa myös kilpailun sihteeriltä sähköpostitse (sihteeri@kamoke.fi) tai puhelimitse (040 745 9956).

 

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.