Yamahalta uusi YZ250F

Teksti
2019-malliseen Yamahan pikkunelariin on tulossa suuret uudistukset. Myös YZ85 päivittyy isosti.

Täysin uusi, 2019 YZ250F -moottori on tehokkain Yamahan milloinkaan valmistama nelitahtinen 250 cc:n tuotantomoottori.

Sen uudenlainen sähköstartti säästää arvokkaita sekunteja, jos moottori tahattomasti sammuu kilpailun aikana. Yamaha Power Tuner -sovelluksen ja säädettävien tehokarttojen avulla moottorin ominaisuudet ovat helposti ja tarkasti säädettävissä jokaisen radan erikoisvaatimusten mukaan.

Uusi kompakti ja keveä runko takaa ketterän ajettavuuden ja uudistettu jousitus erinomaisen ajotuntuman. Joten voit vaatia enemmän. Uusi Yamaha YZ250F on suorituskyvyn sekä tehon muokkausmahdollisuuksien osalta täysin uusi ja ennen kokematon 250 cc -luokassa.

Kompakti muotoilu ja uudenmallinen satula

Muodoiltaan vuoden 2019 YZ250F-malli on täysin uusi. Esimerkiksi kompaktin bensatankin muoto perustuu tehdaskuljettajien kokemuksiin. Uuden muotoilun keveämmät rakenteet vähentävät painoa. Sen lisäksi uuden solakan kokonaisuuden etu on, että kuljettajalla on enemmän tilaa liikkua, parempi tuki polville ja tehokkaampi ajotuntuma. Istuimen muotoja on myös muokattu, jotta kuljettajalla on paremmin tilaa liikkua.

Uudistettu jousitus

Läpimitaltaan isommat KYB®-teleskooppiputket tukevoittavat etupäätä ja ohjaustuntumaa. Teleskooppien sisäisten rakenteiden uudistukset puolestaan tehostavat jousitusta ja iskunvaimennusta kaikissa tilanteissa. 2019 YZ250F:n runkoa varten on kehitetty uusi, aiempaa kevyempi ja tilavuudeltaan suuremmalla lisäsäiliöllä varustettu, monisäätöinen KYB®-iskunvaimennin.

Edistyksellinen Power Tuner –älypuhelinsovellus

Yamahan YZ-malliston lippulaivan YZ450F:n tavoin YZ250F:n vakiovarusteena on nyt myös CCU-kommunikaatioyksikkö (Communication Control Unit). Power Tuner -sovelluksen avulla voi säätää tehokarttoja - ilma/polttoaineseosta ja sytytystä - radan vaatimusten mukaan ja tallentaa tiedonkeruun tulokset sekä seurata eri toimintoja kuten määräaikaishuoltoja, vikadiagnostiikkaa, käyttötunteja ja paljon muuta.

Yksityiskohdat

– Kokonaan uusi, nestejäähdytteinen, 250 cc:n nelitahtinen DOHC-moottori

– Power Tuner -älypuhelinsovellus ja reaaliaikainen säädettävyys.

– Tehokarttojen 2-asentoinen ‘On the fly’ -valintapainike.

– Kevyt sähköstartti ja litiumioniakku

– Linjakas ja solakka, kompakti muotoilu ja satula

– Rakenteeltaan vahvempi kehtorunko

– Etuhaarukan uudet, läpimitaltaan isommat AOS-teleskoopit.

– Takana vaimennusominaisuuksiltaan parannettu, kevyt iskunvaimennin.

– Vähemmällä kahvavoimalla toimiva uusi, entistä vahvempi kytkin.

– Toimivuudeltaan ja muodoiltaan tehokkaampi jäähdytin

– Uudenmallinen ilmanpuhdistinkotelo

– Uusi, tukevampi nokkaketjumekanismi

Hinta alkaen € 9 140,00

Nestejäähdytteisen, 4-venttiilisen, 250 cc:n DOCH-nelitahtimoottorin eteen suunnattu, suora imusarja ja symmetriset imu- ja pakokanavat takaa moottorin tehokkaan hengityksen. Uusi, puristussuhteeltaan korkeampi mäntä ja uudet venttiilit parantavat etenkin huipputehoa ja uusi, kevyempi sylinteri on enemmän pystyssä, joten painopiste on keskitetty entistä paremmin.
Täysin uudistetun 85 cc:n kaksitahtimoottorin pakoaukon ajoituksen YPVS-järjestelmän (Yamaha Power Valve System) ansiosta vetoalue on erinomaisen laaja ja huipputeho paras mahdollinen. Hyvä vääntö ja huipputeho ovat tarpeen, kun ajetaan voitosta. Monisäätöinen etujousitus, wave-jarrulevyt edessä ja takana ja säädettävä ergonomia. Uudistetun YZ85:n ominaisuuksissa ei ole tingitty, vaan sovellettu teknologiaa, joka takaa pääsyn lajin huipulle.

Lisää uutisia

Husqvarnan täysikokoisten motocross-pyörien kauden 2019 mallisto esiteltiin tällä viikolla Floridassa valmentajalegenda Aldon Bakerin tiluksilla. Baker Factoryksi nimetty treenikeskus tarjosikin erinomaiset puitteet uutuusmallien testaamiseen.
Juuri Suomeen lyhyelle visiitille saapunut Emil Weckman osallistuu Siilinjärven SM-crossiin kuun vaihteessa.
Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Siilinjärvellä kisattava SM-Motocross sarjan toinen osakilpailu näytetään suorana Nelosen Ruutu -palvelussa.
MX65, motocross, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, startti, lähtö, Pori
Harri Kullas ja Jussi Vehviläinen järjestävät ajoleirin, missä pääsee kunnolla valmistautumaan MX-liigan Kuopion- ja Lievestuoreen-osakilpailuihin.
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.