Vauhdikas rata valmistuu

Reittimestari Ville Haapasalo on yhdessä Asikkalan Moottorikerhon kanssa lähtenyt suunnittelemaan tulevan kilparadan siitä näkökulmasta, että reitti kestää varmasti suuren kuljettajamäärän. Koska maasto on hiekkaa ja soraa, pitää radan olla osittain leveämpi kuin Gotlannin Grand National –kisan rata.

Kokenut kisakuski Haapasalo kuvailee reitin pääpiirteitä seuraavasti:

– Lähtö tapahtuu Vesivehmaan lentokentän alueelta, lähtösuora itsessään on noin 300 metriä pitkä. Koko lähtöalueen maaperä on kovaa hiekkaa. Startin jälkeen reitti mutkittelee loivasti lentokentän soralla. Leveyttä on ainakin 10 metriä, näin kuljettajat saavat rauhassa hakea paikkansa letkasta, aloittaa Haapasalo.

– Alun jälkeen suunnataan hiekkaisen kanjonin pohjaa pitkinampumaradan alueelle. Reitti on näiltä osin melko nopeaa ja suoraviivaista. Rata kiertelee ampumaradan suojavallien ja penkkojen ylitse, vallit tuovat reitille monimuotoista kumpuilua.

– Noin kolme kilometriä lähdön jälkeen ampumarata jää taakse,

Tältä osin rata on todella vauhdikas ja se palaa lentokentän alueelle, jossa seuraavana on vuorossa kivikkoisempi osuus.

– Kivistä maapohjaa ajetaan vain muutaman sadan metrin verran ja sen kohdalla leveyttä radalla on riittävästi, reittimestari kertoo.

Hiukan ennen kierroksen puoliväliä kuljettajat pääsevät nautiskelemaan pitkän matkaa panssarivaunujen harjoitusmaastojen ajourista. Tämän jälkeen tulee toinen kivikko-osuus, joka on suoraviivaista ja jouheaa ajettavaa, koska sen pinta on kovaksi tampattu.

– Sieltä siirrytään hetkeksi Vesivehmaan motocrossradalle, joka kumpuilevana on mielekäs ajettava. Maaperä crossiradalla on kovaa hiekkaa ja sen seassa on irtokiviä. Motocrossradalta reitti siirtyy hetkeksi perinteiselle enduroradalle, joka on kierroksen kapeinta osuutta. Polkua seuraa leveämpi cross country –tyyppinen jakso, joka ajetaan laajan hakkuuaukean läpi. Sen perään taas hiukan enduromaista polkua ja paluu takaisin hakkuuaukealle, kuvailee Ville Haapasalo tulevan reitin linjaa.

Kierroksen loppuosa kaartelee jälleen lentokentän aukeissa maisemissa ja pitkin vauhdikkaita panssariuria.

Kierroksen kokonaispituudeksi tulee noin 20 kilometriä. Maaperä koko kierroksen alueella on hiekkaa ja soraa, joillainradan osuuksilla soran seassa on pientä kiveä runsaasti.

– Koko rata tehdään sellaiseksi, että se on varmasti miellyttävää ajettavaa eritasoisille kuskeille. Ja tulevan radan kuluminen kisan aikana on huomioitu reittiä suunniteltaessa, päättää Ville Haapasalo.

Lisää uutisia

Ensi kevään VGN reitistä saa esimakua Jesse Viljakaisen kuvaamalla videolla.
Santtu Tiainen tiedottaa Instagramissa siirtyvänsä ensi kaudeksi Jokikoneen tiimiin ja nelipuolikkaan KTM:n puikkoihin.
Kärme Kustaan kiemurat ajettiin tänään Hämeenlinnassa perinteisin menoin. Vuorossa oli 42. kerta tällä klassikkokilpailulla ja keli oli tällä kertaa poikkeuksellisen kuiva.
Kongoon suuntautuneelta edustusmatkalta tarttunut malaria on vakava sairaus.
Keravalla SE-Team vietti tänään jo kymmenennen kerran Kurapyöräpäivää perinteisein menoin.