Tietoa tulevasta Kärhän lenkistä

Teksti
XXXIX Kärhän lenkki ajetaan Mäntsälän kunnan alueella 16.9., kilpailun järjestää Mäntsälän Moottorikerho.

Kilpailukeskus sijaitsee Veturin teollisuusalueella, kuljetusliike Saarisen piha-alueilla. Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimii Euromaster ja Ykkös-Mp. Kilpailureitin eteen on reittiryhmän Markku Heleniuksen ja Ari Mellinin johdolla tehty valtavasti töitä, kilpailureitin ja maastokokeiden kanssa on jouduttu tekemään kompromisseja. Kesän sääolot on vaikeuttaneet viljan valmistumista, joka taas estää paljolti peltojen käytön. Onneksi maanomistajien myötämielisellisellä asenteella on saatu vaihtoehtoisia reittejä heidän mailleen.

Kilpailu on SM-osakilpailu, joka myös tuo yhden lisämausteen reitin suunnitteluun. Kuivaa kangasmaastoa ei valitettavasti voi luvata, reitiltä saattaa löytyä muutamia kosteikkoja, mutta pohja on jokaisessa lammikossa.

Pertti Kärhä on joskus todennut, että ”pohjattomassa paikassa ei voi edes vesi pysyä”. Kilpailureitti on jaettu kahteen erilliseen lenkkiin. Molemmilla lenkeillä on kaksi maastokoetta.

 

SM-luokat ajavat seuraavasti:

MK 1 ja 2-> huolto -> MK 3 ja 4 -> huolto -> MK 5 ja 6 -> huolto -> MK 7 ja 8 -> huolto -> MK 9 ja 10 -> maali.

Kilpailun kokonaispituus tulee näillä näkymin olemaan noin 240 km. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille klo 09.01 ja maaliin häntä odotellaan noin klo 17.00, joten ajoaikaa on luvassa kilpailijoille riittävästi.

MK 1 ( noin 9 km )

Maastokoe on perinteinen Suomi-enduropätkä ja useimmille kuljettajille osittain tuttu.

MK 2 ( noin 4.5 km )

Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.

MK 3 ( noin 4 km )

Maastokoe sisältää motocrossrataa ja sen ympäristöä.

MK 4 ( noin 5 km )

Maastokoe sisältää peltoa, metsää ja lopussa mahdollisesti peltoa.

Lisäväriä kilpailuun antaa Classic-luokka. Luokka ajaa kaksi maastokoetta MK 1 ja MK 2 -> maaliin.

Kilpailun kotisivu on avattu www.karhanlenkki.fi

 

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.