Ticklen käry varmistui

Kuva
Kusti Manninen
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.

Broc Tickle palkattiin KTM:n USA:n tehdastiimiin Marvin Musquinin tallikaveriksi tälle kaudelle. Asetelma oli sellainen, että kaudesta olsi voinut tulla Ticklen uran paras. Puitteet olivat kunnossa ja ajo kulki ehkä paremmin kuin koskaan. Kenties pärjäämisen paineet huipputiimissä Musquinin tallikaverina olivat kuitenkin liian kovat.

Broc Tickle antoi positiivisen dopingnäytteen helmikuun alkupuolella San Diegon supercrossissa. Piristävän stimulantin käytöstä narahtanut Tickle sai kilpailla kuitenkin tähän asti, kunnes hänen pyynnöstään tutkitun B-näytteen tulos julkistui. Se osoitti saman tuloksen kuin A-näyte, Ticklen todettiin syyllistyneen epäiltyyn douppaamiseen.

Kärystä seuraavan kilpailukiellon pituutta ei vielä ole kerrottu. Ticklen tämän kauden kisat ovat kuitenkin jo menneet surkeasti, mies on ajanut kisat maaliin lähinnä velvollisuuden vuoksi. Kilpailukiellon pituudesta riippumatta nyt varmistunut käry saattaa olla Ticklen uran loppu. Näyttöpaikka KTM:n tiimissä on hukattu ja uutta voi olla vaikea saada. Rahallisesti kärystä voi tulla Ticklelle kallis, sillä hän sopimuksensa mukaan voi joutua palauttamaan muhkeat palkkionsa käryn varmistumisen vuoksi.

 

Lisää uutisia

motocross, Pori, MX-liiga
Lauantaina 21. heinäkuuta Heinolassa pidettävä TOP250-sarjan toinen osakilpailu on peruttu vähäisen osallistujamäärän johdosta.
Orimattilan Moottorikerhon Valtteri Malin otti parin vuoden tauon jälkeen motocrossin SM-osakilpailuvoiton, kun kauden kolmas koitos ajettiin Torniossa sunnuntaina. Kahdessa muussa SM-luokassa nähtiin tutummat voittajat.
Eilen ajettu kauden neljäs enduron SM-osakilpailu Lahdessa oli juuri niin rankka kisa kuin ennakkoon osattiin odottaa.
Uusi viiden kerran koulutusjakso alkaa keskiviikkona 1.8. klo 18 ja mukaan mahtuu myös uusia harrastajia. Ohjattu ajoharjoittelu on tarkoitettu nuorille kuskeille.
Lauantain SM-enduron käsiohjelma on luettavissa sähköisenä versiona. Reittikartat, aikataulut ja lähtöluettelö löytyy yksistä kansista.