Ticklen käry varmistui

Kuva
Kusti Manninen
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.

Broc Tickle palkattiin KTM:n USA:n tehdastiimiin Marvin Musquinin tallikaveriksi tälle kaudelle. Asetelma oli sellainen, että kaudesta olsi voinut tulla Ticklen uran paras. Puitteet olivat kunnossa ja ajo kulki ehkä paremmin kuin koskaan. Kenties pärjäämisen paineet huipputiimissä Musquinin tallikaverina olivat kuitenkin liian kovat.

Broc Tickle antoi positiivisen dopingnäytteen helmikuun alkupuolella San Diegon supercrossissa. Piristävän stimulantin käytöstä narahtanut Tickle sai kilpailla kuitenkin tähän asti, kunnes hänen pyynnöstään tutkitun B-näytteen tulos julkistui. Se osoitti saman tuloksen kuin A-näyte, Ticklen todettiin syyllistyneen epäiltyyn douppaamiseen.

Kärystä seuraavan kilpailukiellon pituutta ei vielä ole kerrottu. Ticklen tämän kauden kisat ovat kuitenkin jo menneet surkeasti, mies on ajanut kisat maaliin lähinnä velvollisuuden vuoksi. Kilpailukiellon pituudesta riippumatta nyt varmistunut käry saattaa olla Ticklen uran loppu. Näyttöpaikka KTM:n tiimissä on hukattu ja uutta voi olla vaikea saada. Rahallisesti kärystä voi tulla Ticklelle kallis, sillä hän sopimuksensa mukaan voi joutua palauttamaan muhkeat palkkionsa käryn varmistumisen vuoksi.

 

Lisää uutisia

KTM kutsuu uusien offroad-pyörien omistajat VIP-vieraina enduron joukkue SM-kilpailuun Vantaalle 29.9.2018
Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa.
Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.
Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.
Orimattilan Moottorikerho lähti ennakkosuosikkina motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuun Sipooseen eivätkä Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela hermoilleet, vaan veivät mestaruuden. Sunnuntainen titteli oli seuralle ja kolmikol