Supercross mestaruudet jakoon Vegasissa

Teksti
Startit jälleen avainasemassa

Amerikan Supercross-sarjan kaikki mestaruudet olivat poikkeuksellisesti vielä auki viimeiseen osakilpailuun tullessa. Pisteerot olivat kuitenkin kaikissa luokissa melko suuret ja sarjajohtajilla näin hyvät lähtökohdat illan kilpailuun. Pikkuluokat ajoivat kuitenkin Vegasissa finaalierän yhdessä, joka osaltaan mahdollisti isommat pistevaihtelut. Husqvarnan Zach Osbornella oli 15 pisteen johto pikkuluokan Itälohkon kärjessä ennen TLD KTM-kuljettaja Jordon Smithiä. Länsilohkossa Aaron Plessingerin johto oli 13 pistettä ennen Pro Circuit Kawasakin Adam Cianciaruloa. Isossa luokassa Jason Andersonilla oli mahdollisuus napata uransa ja myös Husqvarnan ensimmäinen 450-luokan supercrossmestaruus. Sarjatilanteessa toiseksi noussut KTM-kuljettaja Marvin Musquin voitti kaksi edellistä kisaa, mutta Andersonin 14 pisteen ero oli liian iso kiinni ajettavaksi yhdessä kisassa, mikäli hänelle ei tulisi ongelmia joko kaatumisten tai teknisten murheiden muodossa.

Aika-ajon ykköspaikasta käytiin kovaa vääntöä isossa luokassa ja lopulta Musquin päihitti toiseksi nopeimman ajan kellottaneen Kawasaki-kuljettaja Eli Tomacin ainoastaan 0,02 sekunnilla. Pikkuluokan Itälohkon pohjat ajoi Zach Osborne ja länsilohkon Adam Cianciarulo. Itälohkon alkuerän alkuerän voitti Osborne, länsilohkon Joey Savatgy, 450 ensimmäisen alkuerän Eli Tomac ja toisen  Marvin Musquin.

Yhdistetyssä 250-finaalissa kärkeen säntäsi Shane McElrath perässään Jeremy Martin ja Joey Savatgy. Viidentenä startannut Adam Ciancirulo teki tasaista nousua kohti kärkeä ja nousi kärkeen kahdeksannella kierroksella. Loppuerä mentiinkin Ciancirulon tahdissa ja ruutulipulle saavuttiin järjestyksessä Ciancirulo, Jordon Smith ja Shane McElrath. Zach Osborne ja Aaron Plessinger ajoivat varmasti sijoille seitsemän ja kahdeksan varmistaen näin mestaruudet. Mestaruus oli Osbornelle jo toinen, mutta Plessingerille vasta ensimmäinen. Plessinger kruunasi vielä iltansa kosimalla pitkäaikaista avovaimoaan podiumilla. Cianciarulolla sen oli sen sijaan huonoja uutisia ja hän ilmoitti menevänsä polvileikkaukseen ja jättävänsä ulkoratasarjan väliin.

Myöskään isossa luokassa ei nähty suuria muutoksia vaan lähdön nimiinsä vienyt Eli Tomac ajoi voittoon ennen Marvin Musquinia ja Blake Baggettia. Anderson otti niin ikään varman päälle ja ajoi ruutulipulle varmistaen uransa ensimmäisen Supercross-mestaruuden. Mestarikolmikon juhlat eivät kuitenkaan voi venyä kovin pitkäksi Amerikan motocrossin mestaruussarja starttaa jo kahden viikon kuluttua Hangtownissa, jossa starttipuomille tekee paluunsa mm. kauden alussa loukkaantunut Ken Roczen.