Suomen motocross-maajoukkue julkistettu

Teksti
Kuva
Marko Panula
Motocrossin MM-maajoukkuekilpailun Suomen-maajoukkue on julkaistu.

Motocrosskauden huipennus, maajoukkueiden MM-kilpailu Motocross of Nations kisataan Iso-Britannian Matterley Basinissa 30.9.-1.10. Arvostettu Motocross of Nations -maajoukkuekilpailu on järjestetty vuodesta 1947 ja sitä pidetään maailman kovatasoisimpana motocrosskilpailuna.

Suomen joukkue lähtee taistelemaan jatkopaikasta nuorella joukkueella: Juuso Matikainen (MXGP), Kim Savaste (MX2) ja Jere Haavisto (Open). Varamiestä joukkueelle ei ole nimetty. 

- Matterley Basinin rata on meille suomalaisittain hieman haastava, mutta mielestäni kuitenkin meille parempi kuin parin edellisen vuoden kisaradat. Tavoitteemme on päästä lauantain karsintaeristä jatkoon A-finaaliin, eli 20 joukkoon. Joukkue on elänyt tietynlaista murrosvaihetta viimeiset vuodet, joukkueemme on ollut aika nuori ja kokematon. Kuitenkin maailmalla ajavat nuoret ovat menneet ajollisesti eteenpäin ja tämä tietysti näkyy suoraan heidän tuloksissaan EM-sarjassa. Jo viime vuonna olimme lähellä finaalipaikkaa ja nyt uskon, että se on meille kova, mutta varmasti realistinen tavoite, kunhan epäonni ei puutu peliin. Kilpailun taso huomioiden tämä olisi erittäin hyvä saavutus, Suomen maajoukkueen johtaja Jussi Vehviläinen kertoo.

- Juuso Matikainen on ajanut vahvaa kautta kotimaan SM-sarjassa ja hän viihtyy hyvin kovapintaisilla radoilla. Jos tarkastelen SM-sarjojen molempia luokkia, niin hän on ollut tähän mennessä niitä harvoja kuskeja, jotka ovat ajaneet erässä kuin erässä kärjessä ja taistelleet voitoista.

- Luokkaan Open osallistuva Jere Haavisto on niin ikään ajanut hyvää kautta kotimaassa sekä Euroopassa EMX250-luokassa. Joukkueen kannalta hyvä asia on, että Haavisto halusi itse lähteä kisaamaan isolla pyörällä Open-luokkaan, eli lähtökohtaisesti ollaan liikenteessä oikean kokoisella pyörällä. Joukkueemme kannalta nappisuoritus luokassa Open olisi tärkeä ja parantaisi varmasti mahdollisuuksiamme finaaliin.

- EMX250-sarjaa kiertävälle Kim Savasteelle luokka MX2 on luontevin vaihtoehto. Viime vuoteen verrattuna Kimin on varmasti helpompi lähteä kisaan, kun hän tietää, ettei joudu antamaan tasoitusta heti kättelyssä pyöräkoon takia. Savaste ei ole mikään hiekkakuski, vaan suhteessa todella vahva tämän kaltaisilla kovemmilla ja teknisillä radoilla.

Joukkueen kilpailunumerot, luokka sekä pyöräkoko:

85. Juuso Matikainen MXGP 350
86. Kim Savaste MX2 250
87. Jere Haavisto Open 450

Maajoukkueen taustalla vahva yhteistyökumppaneiden joukko

MXoN-maajoukkueen tausta-asioita, tiedotusta sekä pr:ää koordinoiva Marko Panula on tyytyväinen tämän hetkiseen sponsoritilanteeseen.

- Kuten aikaisempinakin vuosina, Suomen joukkueen taustalla on tärkeitä yhteistyökumppaneita, jotka panoksellaan mahdollistavat kilpailuun osallistumisen.

Pitkäaikaisista kumppaneistamme Motonetillä on edelleen suuri rooli pääyhteistyökumppaninamme yhdessä varustemerkki Yokon kanssa. He yhdessä mahdollistavat koko joukkueemme edustusasut, ajopaidat sekä fanituotteiden valmistuksen ja myynnin, joka käynnistyy syyskuun alkupuolella Motonet-tavarataloissa ja -verkkokaupassa. Laajan fanituotemalliston tuotto ohjataan MXoN-maajoukkueen hyväksi.

Uutena kumppanina päätukijoihimme liittyy SEC-Construction, jonka uusi ja hieno varikkorekka takaa joukkueelle GP-luokan fasiliteetit kisapaikalla. Myös Aito Hienosokeri sekä laadukkaisiin Outdoor-retkiruokiin erikoistunut Blå Band ovat joukkueen matkassa. Aiempien vuosien tapaan tärkeää yhteistyötä jatkavat myös KTM, Husqvarna, Betola Oy, RaffiGraphix, JPV-Racing ja MJP-Events. Kilpailumatkan videotuotannon toteuttaa Huikuri Productions Kir-Fixin ja Burt Racingin tuella.

- On erittäin hienoa, että olemme pystyneet yhdessä kumppaneidemme kanssa kehittämään ja viemään eteenpäin maajoukkueen asioita monella osa-alueella. Kokonaisuus näyttää nyt todella hyvältä, iloitsee Panula.

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.