Sähinää alkuerissä

Alex Ray onnistui pitkän punnertamisen jälkeen ohittamaan Kullaksen.
Kuva
Sami Salonen
Tampereen superin lauantai aukesi kahden alkuerän voimin. Kilpailullisesti erät olivat jopa eilistä paremmat.

Amerikan reissumies Alex Ray onnistui alkuerän loppuvaiheilla ohittamaan Harri Kullaksen. Vauhdillisesti kaksikko oli eilisen tapaan alkuerässä omaa luokkaansa. Kolmoseksi kiirehti hyvin ajanut Mathias Jörgensen.

Alex Ray on USA:ssa onnistunut murtautumaan ammattilaisten kovimpaan kastiin ja Cycle Trader Yamahan tiimikuski pystyy vauhdillisesti jopa sikäläisten kisojen finaalikyytiin.

Suomeen hän saapui tätä kisaa varten ja tekemisessä paistoi ammattilaisen rutiini. Riku Vaahtera Yamahalta oli yhteydessä Alexiin pyörän suhteen mutta mies ei ollut juuri mitään kaivannut vakioon -18 -malliseen peliinsä. Iskarit Ray toi tullessaan ja ne ruuvattiin kiinni pyörään. Ainoat testit Ray ajoi Tampereen ekoissa treeneissä eikä senkään vedon jälkeen kaivannut muutoksia pyörään.

Toisessa alkuerässä Juuso Matikainen näytti jälleen, että kyytiä riittää kun startti onnistuu. Joan Crosin vetämän letkan kakkosena pistellyt Matikainen pystyi täysin vastaamaan kärjen vauhtiin. Kärkikolmikossa pisteli pitkään Cros, Matikainen ja Hugo Basaula. Jere Haavisto tuli jälleen kovaa ja aivan erän lopulla punnersi erän kolmoseksi. Crosin voittaessa Basaula oli kakkonen, Haavisto kolmonen ja Matikainen nelonen.

Kun startti onnistuu, Juuso Matikainen taistelee podium-paikasta.
Jere Haavistolla on kova syöttö päällä mutta lyhyessä superierässä ei saisi tulla yhtään isompaa virhettä.
Joan Cros otti toisen alkuerän voiton.
Kuva
Sami Salonen

Lisää uutisia

Husqvarnan täysikokoisten motocross-pyörien kauden 2019 mallisto esiteltiin tällä viikolla Floridassa valmentajalegenda Aldon Bakerin tiluksilla. Baker Factoryksi nimetty treenikeskus tarjosikin erinomaiset puitteet uutuusmallien testaamiseen.
Juuri Suomeen lyhyelle visiitille saapunut Emil Weckman osallistuu Siilinjärven SM-crossiin kuun vaihteessa.
Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Siilinjärvellä kisattava SM-Motocross sarjan toinen osakilpailu näytetään suorana Nelosen Ruutu -palvelussa.
MX65, motocross, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, startti, lähtö, Pori
Harri Kullas ja Jussi Vehviläinen järjestävät ajoleirin, missä pääsee kunnolla valmistautumaan MX-liigan Kuopion- ja Lievestuoreen-osakilpailuihin.
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.