Remes palkittiin FIM:n palkintogaalassa viime yönä

Kuva
Nita Korhonen
Eero Remes vastaanotti viime yönä kolmannen MM-kultansa FIM:n palkintogaalassa.

Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n palkintogaala järjestettiin myöhään eilen illalla Andorrassa. Enduromestari Eero Remes sai kaulaansa kolmannen MM-kullan, kun taas ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Pentti Korhonen sai kunnian toimia yhtenä palkintojenjakajista.

Moottoripyöräurheilun kerma kokoontui eilen Andorra la Vellaan, kun kauden 2018 kaikki moottoripyörä- ja moottorikelkkalajien maailmanmestarit palkittiin Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n gaalassa.

Lavalla nähtiin myös sinivalkoista väriä, kun Enduro 2 -luokan maailmanmestari Eero Remes sai nyt kaulaansa kolmannen MM-kultansa. Remeksellä on tilillään vuosilta 2015 ja 2016 E1-luokan maailmanmestaruudet.

– Kyllähän mestaruus aina maistuu ja etenkin nyt uudessa luokassa. Tämä kausi oli ylä- ja alamäkeä, mutta kaikenkaikkiaan hyvä vuosi, kun mestaruus tuli. Se oli tavoitteena ja siihen täytyy olla tyytyväinen, Remes kiteyttää.

Enduron MM-kausi 2019 starttaa Saksasta maaliskuussa, mutta Remeksellä tulevaisuus on vielä avoinna. Mies on saavuttanut kaikki kolme mestaruuttaan TM:n väreissä, mutta tiimi ei tule ajattamaan ensi kaudella väreissään palkkakuljettajia. Suomalaisen pyörän merkki tulee näin ollen siis vaihtumaan ensi kaudella, mikäli hän jatkaa MM-sarjassa.

– Ensi kausi on vielä vähän auki, vaikka valmistautuminen alkaakin heti näiden pippaloiden jälkeen. Tiimi nyt ainakin näillä näkymin tulee vaihtumaan, jos jatkan MM-sarjassa. Haluaisin kyllä ajaa maailmanmestaruudesta ja jatkaa hommia siellä, mutta vielä ei ole sopimusta ensi vuodelle. Toivotaan, että kuviot ratkeaisivat nyt lähiaikoina, Remes toteaa.

FIM Awardsin lavalle nousi myös toinen suomalainen, kun ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja Barcelonan 24 tunnin kilpailun voittaja Pentti Korhonen sai kunnian toimia yhtenä palkintojen jakajista.

– Olihan tämä tietysti suuri kunniatehtävä itselle, mutta kyllä sen kokee myös kunnianosoituksena suomalaiselle moottoriurheilulle kaiken kaikkiaan, että pääsee jakamaan palkintoja suurten nimien joukkoon, Korhonen iloitsee viitaten muun muassa 15-kertaiseen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestariin Giacomo Agostiniin, joka niin ikään toimi yhtenä palkintojen jakajista.

Vuoden 1975 ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti ja edellinen MM-osakilpailuvoittaja ennen Mika Kalliota sai kertoa viikonlopun aikana useasti vuoden 1977 Barcelonan 24 tunnin kilpailun voitostaan, joka on noteerattu Espanjassa erittäin korkealle. Korhonen pääsi Andorran vierailunsa yhteydessä käymään myös ensi kertaa Barcelonan Montjuicin kukkulalla sijaitsevalla monumentilla, jossa on hänen sekä muiden 24 tunnin kilpailun voittajien nimet.

– Se, että Olympiamuseon edustalle on Barcelonan paraatipaikalle pystytetty monumentti moottoriurheilijoiden kunniaksi, viestii moottoriurheilun arvostuksesta täällä. Oli erittäin hieno kokemus olla mukana gaalassa todistamassa, kun Suomeen saatiin jälleen MM-kultaa. Toivottavasti sitä osataan arvostaa kunnolla myös kotimaassa, Korhonen päättää.

Eero Remes saavutti kaudella 2018 ensimmäisen E2-luokan maailmanmestaruutensa.
Enduron maailmanmestari Eero Remes ja ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Pentti Korhonen.
Kuva
Nita Korhonen

Lisää uutisia

Ensi kevään VGN reitistä saa esimakua Jesse Viljakaisen kuvaamalla videolla.
Santtu Tiainen tiedottaa Instagramissa siirtyvänsä ensi kaudeksi Jokikoneen tiimiin ja nelipuolikkaan KTM:n puikkoihin.
Kärme Kustaan kiemurat ajettiin tänään Hämeenlinnassa perinteisin menoin. Vuorossa oli 42. kerta tällä klassikkokilpailulla ja keli oli tällä kertaa poikkeuksellisen kuiva.
Kongoon suuntautuneelta edustusmatkalta tarttunut malaria on vakava sairaus.
Keravalla SE-Team vietti tänään jo kymmenennen kerran Kurapyöräpäivää perinteisein menoin.