Pohjola ja Remes SM-trialissa lauantaina

Teksti
TR3-luokassa TeMK:n Ilkka Oittinen saa haastajat Eero Remeksestä (TuMK) ja Eemil Pohjolasta (JSMK). Mitä tekevät Jämsän enduromiehet Mika Tamminen ja Roni Kytönen? Onko Matias Savo mukana?
Kuva
Sami Salonen
Jämsässä ajetaan kauden toinen trialin SM-osakilpailu lauantaina 9.6. klo 10-15. Trialin SM-kärjen lisäksi mukana ovat myös Eero Remes ja Eemil Pohjola.

FinnMETKO SM-trialin kisapaikkana ensi lauantaina toimii Jämsän motocrossradan ja trialkallion maastot, osoite Haaralantie 135, Jämsä.

Jämsä tulee mukaan pitkän tauon jälkeen kilpailujärjestäjäksi. Viimeksi SM-trialia on ajettu Kaipolan Pitkävuoressa 2000- luvun vaihteessa. Kilpailuun on tulossa erittäin mielenkiintoinen osallistujalista.

Kilpailussa ajetaan kolme kierrosta ja kahdeksan jaksoa. Ajoaikaa kuljettajilla reitin kiertämiseen on 4,5 tuntia.
TR1- luokassa kovimman kilpailun voitosta käyvät Timo Myöhänen (HäMK) ja Jussi Haapanen (JSMK) muita haastajia unohtamatta.
TR2- luokassa voitto kamppailu nähtäneen Leevi Paajasen (TeMK), Mikko Mäkelän (JSMK) ja Ossi Jahnin (MPT) välillä.
Sitten TR3- luokassa tilanne onkin erittäin jännittävä. Kilpailuun ennakkosuosikkina lähtevä TeMK:n Ilkka Oittinen saa haastajat Eero Remeksestä (TuMK) ja Eemil Pohjolasta (JSMK). TR3J- luokassa puolestaan ajavat 12-18 vuotiaat juniorit. Siellä kilpailusta voidaan odottaa tasaista vääntöä pitkin päivää ja kuka vaan voi yllättää.
Ensimmäisen osakilpailun jälkeen Max Parkkonen (EMK) johtaa luokkaa ja toisena on Arttu Sämpi (MPT).
TR4- luokassa puolestaan riittää kokemusta ja nuoria haastajia. TeMK:n Jari Leipijärvi voitti ensimmäisen kilpailun ja saa haastajaksi paljon uusia nimiä.
Mitä tekee oman kylän enduromiehet Mika Tamminen ja Roni Kytönen? TR5- luokkaan tulossa mukava määrä ensikertalaisia. Saa nähdä pystyykö kukaan ohittamaan Harri Jatkolaa Jämsän kalliolla?

Kisapaikalta löytyy kahviot kuulutuksineen. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy ja parhaat katselupaikat ovat motocrossradan varikolla ja trialkalliolla, mihin pääsee autolla ihan viereen seuraamaan.

Lisää uutisia

KTM kutsuu uusien offroad-pyörien omistajat VIP-vieraina enduron joukkue SM-kilpailuun Vantaalle 29.9.2018
Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa.
Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.
Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.
Orimattilan Moottorikerho lähti ennakkosuosikkina motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuun Sipooseen eivätkä Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela hermoilleet, vaan veivät mestaruuden. Sunnuntainen titteli oli seuralle ja kolmikol