Näin mittaat ja tilaat pinnat

Offroad-pyöriin myydään valmiita pinnasarjoja, mutta joskus on tarve hankkia mittatilauspinnat. Kun perusasiat ovat hanskassa, onnistuu pinnan mittaaminen ja tilaaminen.
Pinnojen asennolla ja pituudella tai periaatteessa pikemminkin rei'ityskulmilla on vaikutusta myös kokonaisuuden kestävyyteen ja ajotuntumaan. Jos yksittäinen pinna kulkee kolmen muun pinnan yli (ali) ristiin, on kokonaisuus kestävämpi kuin kahden yli ristiin menevä. Jälkimmäinen on tavallista eturenkaassa. Kahden yli ristiin olevat pinnat ovat lyhyempiä kuin kolmen yli ristiin kulkevat. Näin ollen kahden yli ristiin on kokonaisuutena kevyempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on pystysuunnassa joustavampi, eli ottaa pehmeämmin iskuja vastaan. Ohjaus ei ole kuitenkaan sen takia yhtä tarkka kuin kahden yli ristiin. Vastavuoroisesti ainakin huippukuljettajat sanovat kahden yli ristiin kulkevan vannekokonaisuuden olevan mutkissa tarkempi. Kolmen yli ristiin -vannekokonaisuus on puolestaan jäykempi kiihdytyksissä ja jarrutuksissa.
Kuva
Marko Vihriä

Rymättylässä päämajaansa pitävä Wheel Factory Finland valmistaa moottoripyörien pinnoja sekä maahantuo vannekehiä, -keskiöitä ja -tarvikkeita vuosien kokemuksella.

Wheel Factorylta voi tilata pinnasarjoja tämän vuosituhannen aikana valmistettuihin pyöriin sekä mittatilauksena myös vanhempiin pyöriin.

Pinnan tilaamisessa on tärkeää mitata pinna oikein, jotta varmasti saa tarvitsemansa tuotteet. On myös huomioitava, että yhdessä offroad-pyörän takapyörässä voi olla jopa neljää erilaista pinnaa.

OSTA KÄYTTÖOIKEUS

Sisältö jota yritit avata on tilaajille. Hanki itsellesi nyt käyttöoikeus nopeasti valitsemalla itsellesi sopivin vaihtoehto.

Digitilaus alk. 29,90 € / 3kk

  • OFFROADPron lehdet digitaalisina (luettavissa tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella)
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lehtitilaus alk. 72,90 € / 8 numeroa

  • OFFROADPron lehdet paperisena ja digitaalisena
  • OFFROADPron aiemmin ilmestyneet numerot digilehtinä
  • offroadpro.fi -verkkopalvelun käyttöoikeus

OSTA

Lisää uutisia

Husqvarnan täysikokoisten motocross-pyörien kauden 2019 mallisto esiteltiin tällä viikolla Floridassa valmentajalegenda Aldon Bakerin tiluksilla. Baker Factoryksi nimetty treenikeskus tarjosikin erinomaiset puitteet uutuusmallien testaamiseen.
Juuri Suomeen lyhyelle visiitille saapunut Emil Weckman osallistuu Siilinjärven SM-crossiin kuun vaihteessa.
Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Siilinjärvellä kisattava SM-Motocross sarjan toinen osakilpailu näytetään suorana Nelosen Ruutu -palvelussa.
MX65, motocross, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, startti, lähtö, Pori
Harri Kullas ja Jussi Vehviläinen järjestävät ajoleirin, missä pääsee kunnolla valmistautumaan MX-liigan Kuopion- ja Lievestuoreen-osakilpailuihin.
Broc Ticklen dopingkäry varmistui, kun hänen antamansa B-näyte tutkittiin ja se varmisti kielletyn aineen käytön.