Mustonen neljäs MM-avauksessa

Jesse Mustonen punaisessa kypärässä ottaa kärkipaikan kauden avauserässä.
Kuva
Tomi Nevanperä
Jesse Mustonen nousi neljänneksi maaradan MM-sarjan avauskilpailussa Saksan Herxhemissä.

Avauserässä Jesse Mustonen näytti, että olosuhteet eivät Savon äijää haittaa. Mies otti loistavan startin ja piti Tsekin Josef Francin takanaan tämän ankarasta painostuksesta huolimatta. Mustonen saavutti upean erävoiton päivän nopeimmalla eräajalla.

Toinen erä ei suomalaiselta onnistunut. Pitkään mies oli kiinni kahdessa pisteessä, mutta Saksan Lukas Fienhage tuli kalkkiviivoilla ohi. Kolmas ja neljäs erä sujuivat Mustoselta hienosti, hän saavutti kakkossijat molemmista.

Viimeisessä alkuerässä Mustonen kävi ankaran taistelun voitosta kokenutta brittiä Richard Hallia vastaan. Johtopaikka vaihtui erässä useampaan kertaan. Viimeisessä kurvissa Mustonen yritti vielä kerran britin ohitusta. Tilanteessa kaikki tähdet hylkäsivät miehen. Takavanne hajosi, pyörä luisui alta, tuloksena kaatuminen ja hylkäys.

Alkueristä kerätyt 11 pistettä riittivät viemään Mustosen semifinaaliin. Siinä mies ajoi vahvalla suorituksella toisena maaliin. Maaliintulon jälkeen erän voittanut Saksan Martin Smolinski hylättiin, koska miehen pyörästä irtosi osa kesken kilvanajon. Näin ollen Mustonen nousi erän voittajaksi ja varmisti 15 pisteellä paikan finaalierässä.

Finaalissa Mustosen startti ei onnistunut ja hän jäi erän hännille. Lopussa britti James Shanes joutui keskeyttämään tekniseen vikaan, joten Mustonen nousi kilpailun neljänneksi.

Vaikka suomalaisen tulos on loistava, neljäs sija ja 16 MM-pistettä, ei suuria riemunkiljahduksia Mustoselta kuultu.

– Tulos on loistava, mutta harmittaa ne kaksi huonoa erää. Niissä meni arvokkaita pisteitä. Tiimi toimi jälleen loistavasti, kiitos äijät. Tästä on hyvä jatkaa, toteaa Mustonen lyhyesti moottorien jylyn hiljennyttyä Herxheimin stadionilla.

Tulokset:

1. Martin Smolinski Saksa 20
2. Dimitri Berge Ranska 25
3. Bernd Diener Saksa 19
4. Jesse Mustonen Suomi 16 (4,1,3,3,d,4,1)
5. James Shanes Iso-Britannia 17
6. Josef Franc Tsekki 14
7. Mathieu Tresarrieu Ranska 13
8. Max Dilger Saksa 10
9. Michael Härtel Saksa 9
10. Richard Hall Iso-Britannia 9
11. Romano Hummel Hollanti 7
12. Theo Pijper Hollanti 7
13. Chris Harris Iso-Britannia 7
14. Stephan Katt 3
15. Lukas Fienhage 2
16. Jerome Lespinasse Ranska 1

Lisää uutisia

Sähköpyörävalmistajan jatko on uhattuna
Hondan maahantuoja Oy Brandt Ab ja Dailymotors Oy ovat sopineet Hondamoottoripyörien ja -mönkijöiden myynnin aloittamisesta Kokkolassa.
MX-liiga Gaala, 2017
Kotimaisen motocrossin MX-liigasarjan perinteinen palkintojenjakotilaisuus pidetään tänäkin vuonna kovan kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 10. marraskuuta.
Cross country, Säkylä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.
EMX250- ja EMX300-luokat muutosten kourissa