MM-enduroon suuntaavat Aitta ja Leino opastivat harrastajia

Teksti
Niko Aitta, Jiri Leino, enduroNiko Aitta (vas.) ja Jiri Leino (oik.) neuvoivat kuskeja.
Kuva
Marko Vihriä
Enduron MM-sarjan osakilpailuihin Espanjaan ja Portugaliin suuntaavat Niko Aitta ja Jiri Leino järjestivät intensiivisen tiistai-iltapäivän ajoleirin harrastajille Raisiossa. Leirillä opeteltiin ajoniksejä ja kartutettiin kaverusten matkakassaa.

Turun Moottorikerhon raisiolaisen Aitan ja Vantaan Moottorikerhon turkulaisen Leinon tukileiri järjestettiin Raision moottorirata-alueella. Keliolosuhteet toivat omat lisämausteensa, mutta lumen, jään, veden ja mudan keskellä saatiin vedettyä onnistunut iltapäivä. Kolmituntisen leirin aikana porukka keskittyi enduropolun eri kohtiin.

Liukkaassa alamäessä harjoiteltiin hallittua jarruttamista keskittyen etu- ja takajarrun käyttöön sekä ajoasentoon. Ylämäissä haettiin tuntumaa hitaaseen ja kovaan ajoon sekä liikkeelle lähtöön ja mäen ajamiseen ilman alkuvauhtia mäen juurelta ja keskeltä mäkeä. Pääsipä joukko myös tutustumaan, miten jyrkkään ylämäkeen jumiutumisen jälkeen saadaan pyörä käännettyä hallitusti ja palattua takaisin alas. Myös mutka-ajo sekä kivikkosuora kuuluivat ohjelmaan.

Lopuksi Aitta vielä näytti, miten SM-mitalisti vaihtaa solukumilla varustetun renkaan vaivatta.

- Oli hyvä iltapäivä, vaikka oli märkää ja edellisenä päivänä satoi lunta. Oli vielä talviset olot, mutta kokonaisuus toimi ja porukka näytti viihtyvän, Aitta kommentoi.

- Mukana oli laidasta laitaan aikuisharrastajia ja yksi juniorikuski, joka aikoo ajaa vasta ensimmäisen crossikisansa toukokuussa. Porukka selkeästi kokeili kertomiamme juttuja ja sivusta katsoen näytti siltä, että kehitystä tapahtui, Leino jatkoi.

Sekä Aitta että Leino ajoivat MM-sarjan avanneen Päijänteen Ympäriajon maaliskuussa. Leino on E1-luokan MM-pisteissä neljäntenä ja Aitta yhdeksäntenä.

Espanjan MM-osakilpailut järjestetään 27.-29. huhtikuuta ja Portugalin 4.-6. toukokuuta.

Niko Aitta, Jiri Leino, enduro, leiri, juniori, mäki, ylämäki
Niko Aitta, Jiri Leino, leiri, enduro
Kuva
Marko Vihriä
Kuva
Marko Vihriä
Kuva
Marko Vihriä

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.