Mannisen Loretta Lynn urakka alkoi

Amerikan amatöörien mestaruuskisan ensimmäiset kisaerät ajettu

OffroadPro toimittaja ja Manninen Bros -motocrosstiimiä pyörittävä Kusti Manninen kisaa tällä viikolla Yhdysvaltojen Tennesseessä motocrossin amatöörien mestaruuskisoissa. Manninen selvitti tiensä finaalikisaan voittamalla Amerikan lounaislohkon mestaruuden 40+ veteraaniluokassa. Kisassa ajettin maanantaina harjoitukset ja tiistaina oli Mannisella vuorossa ensimmäinen kolmesta kisaerästä. Kisan jälkeen Manninen oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

- Ensimmäiseen erään lähdettäessä puomille ajojärjestys arvotaan ja nostin yhdeksännen paikan, joka oli todella hyvä. Olin alunperin suunnitellut lähteväni ihan ulkoreunasta, mutta koska lähettäjän kopin vieressä oli paikka vapaana päätin valita sen. Reaktiot olivat ihan hyvät, mutta mokasin puomin yli mennessä ja jäin pahasti sumppuun lähtökurvissa. Nousin kuitenkin ensimmäisellä kierroksella sijalle 12. Rata oli kuitenkin todella rajussa kunnossa ja neljännellä kierroksella lopulta kaaduin urissa ja putosin kahdenkymmenen sijan ulkopuolelle. Erona suomalaisiin kisoihin oli se, että kun pääsin taas liikkeelle sekä takana, että edessä oli nippu kuljettajia. Erän lopussa sain noustua vielä muutaman sijan ja maalissa olin sijalla 21. Positiivista on se, että täällä on tavanomaista viileämpää eli "vain" noin 30 astetta celsiusta, joka kuitenkin yhdistettynä kosteuteen tekee ajamisesta rankkaa. Rata näyttää sivusta katsottuna tosi helpolta ja hauskalta, mutta on silti todella vaikea ja liukas ajettava. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli surkea suoritus, mutta uskon että seuraavassa erässä olen taas hieman paremmin sinut radan kanssa ja hyvällä startilla on mahdollisuudet jopa kymmenen parhaan joukkoon.

Ensimmäisen 40+ erän voitti odotetusti viime vuoden mestari ja entinen MM ja AMA ammattilainen Mike Brown. Mannisen toinen kisaerä ajetaan torstaina klo 18 ja finaalierä perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 02.30. Kisoja voi seurata livenä ilmaiseksi osoitteessa racertv.com

Lisää uutisia

Hondan maahantuoja Oy Brandt Ab ja Dailymotors Oy ovat sopineet Hondamoottoripyörien ja -mönkijöiden myynnin aloittamisesta Kokkolassa.
MX-liiga Gaala, 2017
Kotimaisen motocrossin MX-liigasarjan perinteinen palkintojenjakotilaisuus pidetään tänäkin vuonna kovan kansainvälisen supercrosskilpailun yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 10. marraskuuta.
Cross country, Säkylä
Cross countryn viimeisen SM-osakilpailun kaikkiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 262 kuljettajaa Säkylään lauantaiksi.
EMX250- ja EMX300-luokat muutosten kourissa
Enduron MM-sarjan kauden päätös osakilpailu on juuri päättynyt Saksan Rüdersdorfissa. Suomalaisittain sarja päättyi hienosti, kun E2-luokan maailman mestariksi kruunattiin Eero Remes.