Laihtuneen Mannisen toipuminen hyvällä mallilla

Kuva
Marko Vihriä
Motocrossin Suomen mestari Aki Mannisen toipuminen heinäkuun alun loukkaantumisesta on edennyt odotetusti. Manninen elättelee myös toiveita pyörän selkään paluusta.

Mannisella murtui leuka neljästä kohtaa kolarissa Teemu Keljon kanssa Karkkilan radalla harjoituksissa lauantaina 1. heinäkuuta. Lisäksi kädestä murtui värttinäluu, kämmenluu ja vielä kolmaskin luu.

Murtumat (katkenneet luut) korjattiin leikkauksella.

Alussa sairaalassa Mannisen piti tyytyä ”pilliruokintaan”, minkä jälkeen hän on totutellut soseutettuun ravintoon jo viiden viikon ajan. Pureskelu on ollut kiellettyä eikä se ole onnistunutkaan, mutta viime päivinä hän on vihdoin pystynyt jonkin verran pureskelemaan. Phuminen sentään on sujunut.

- Olen laihtunut kahdeksan kiloa tämän jakson aikana, Manninen kertoo.

Mannisen pitäisi saada kipsi pois kädestään tiistaina. Myös hänen suussaan olevat, purentaa ohjaavat ”kiskot” pitäisi ottaa pois tällä viikolla.

Manninen katselee jo ajamisen suuntaan.

- Tuskin ajan kisoja enää tänä vuonna. Ajotreenin aloitan, kun saan lääkäriltä luvan. Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin sen saan.

Itse kolariin Mannisella on vain lyhyt toteamus.

- Tapahtumaa ei saa tekemättömäksi, joten turha sillä on enää spekuloida.

SM-sarja jatkuu 27. elokuuta Alavudella ja päättyy 3. syyskuuta Imatralla. SM-kerhojoukkueiden paremmuudesta mitellään 23.-24. syyskuuta.

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.