Kytösellä täydellinen päivä Karkkilassa

Roni Kytönen
Kytönen Motorsportin Roni Kytönen hallitsi MX2-luokkaa, kun motocrossin SM-sarja jatkui tänään Karkkilassa kauden neljännellä osakilpailulla. Juuso Matikainen jatkoi myös vahvoja otteita ajaen kaksi kertaa toiseksi ja vahvisti näin toista sijaa sarjassa.

C/A-luokka aloitti päivän ja siellä Kytönen Motorsportin Eliel Lehtinen ajoi hienosti aika-ajossa kahdeksanneksi. Lehtinen ajoi myös ensimmäisessä erässä loistavasti kahdeksanneksi, mutta toisessa erässä nuorukainen kaatui ensimmäisellä kierroksella ja jäi jumiin kanssa kilpailijan kanssa. Husqvarna- kuljettaja lähti jatkamaan matkaa kierroksen kärjelle jääneenä, mutta kaatui uudelleen ja joutui jättämään erän kesken.

MX2-luokassa päivän nimi oli Roni Kytönen, joka ajoi aika-ajon pohjat sekä voitti molemmat kilpailu erät. Ensimmäisessä Kytönen teki virheen ensimmäisellä kierroksella ja tippui kahdeksanneksi. Sieltä Husqvarna-kuljettaja teki loistavan nousun ja ohitti kärjessä ajavan Aleksi Kurvisen toiseksi viimeisellä kierroksella. Toisessa erässä Kytönen otti paremman lähdön ollen toisena ja nousi kolmannella kierroksella kilpailun kärkeen. Tämän jälkeen Kytönen ajoi selvään voittoon 11 sekunnin erolla.

MX2-luokassa toinen Kytönen Motorsport- kuljettaja Wiljam Malin valitteli päivän aikana hieman huonoa oloa, mutta Malin kirjasi kuitenkin itselleen hyvät sijoitukset ollen 14. ja yhdeksäs. Ensimmäisessä erässä Malin oli vielä viimeisellä kierroksella sijalla 11., mutta tippui viimeisen kierroksen kaatumisen johdosta kolme sijaa alaspäin.

MX1-luokassa Juuso Matikainen ajoi jälleen hienon suorituksen ollen aika-ajon kakkonen sekä molemmissa erissä toinen. Aika-ajossa Matikaisen ja Kahron ero oli vain 0,1 sekuntia Kahron hyväksi, mutta molemmissa erissä startin kärkeen päässyttä virolaista Matikainen päässyt erissä haastamaan.

Ensimmäisessä erässä Orimattilan Moottorikerhon kuljettaja epäonnistui lähdössä ja joutui raivaamaan tiensä toiseksi viiden kärjen ulkopuolelta.

Toisessa erässä Matikaisen lähtö oli huomattavasti ensimmäistä parempi, mutta tälläkin kertaa edelle ehtivät Kahro sekä Niko Kalatie.

– Täydellinen päivä, kun aikaajon pohjat ja kaksi erävoittoa. Ajo kulki hyvin koko päivän ja toisessa erässä otin jo paremman lähdönkin, MX2-luokan yhteiskilpailun voittaja Roni Kytönen kertoi.

– Ihan kohtuullinen päivä. Käsien kanssa pieniä ongelmia, mutta taas mentiin parempaan suuntaan, Malin kertoi.

– Ihan hyvä aikaajo, josta toinen sija. Ensimmäisessä erässä huono lähtö, mutta onnistuin kuitenkin nousemaan hyvin ja maalissa kakkonen. Toisessa erässä oli jo parempi lähtö ja kolmantena. Muutaman kierroksen jälkeen pääsin nousemaan toiseksi. Erän puolen välin jälkeen alkaneen kytkin ongelman takia jouduin vaan tiputtamaan vauhtia aika paljon, mutta maalissa silti kakkonen. Hyvä viikonloppu! Kiitos yhteistyökumppaneille, Matikainen kertoi päivän jälkeen.

– Hyvä aikaajo ja ensimmäinen erä. Toisessa erässä huonoa tuuria ja keskeytys, mutta onneksi ei käynyt kuitenkaan mitään vakavempaa, Eliel Lehtinen kertoi.

Motocrossin SM-sarja jatkuu elokuun lopulla Alavudella ajettavalla kilpailulla. Roni Kytönen matkaa Alavudella MX2-luokan SM-pisteissä kolmantena ja Juuso Matikainen MX1-luokassa toisena.

 

C/A yhteistulos:

1. Sampo Rainio

2. Kasper Kangasniemi

3. Jere Harju

14. Eliel Lehtinen

 

MX2 Yhteistulos:

1. Roni Kytönen

2. Santeri Kinnunen

3. Aleksi Kurvinen

11. Wiljam Malin

 

MX1 Yhteistulos:

1. Erki Kahro

2. Juuso Matikainen

3. Niko Kalatie

 

MX2 SM-pisteet:

1. Aleksi Kurvinen 155

2. Santeri Kinnunen 144

3. Roni Kytönen 126

 

MX1 SM-pisteet:

1. Erki Kahro 194

2. Juuso Matikainen 168

3. Santtu Tiainen 146

 

 

Juuso Matikainen

Lisää uutisia

Mahdollinen välivapaa koitui hollantilaiskuljettajan kohtaloksi
Jääspeedwayn henkilökohtaiset MM-karsinnat kohti kauden 2019 MM-sarjaa ajetaan tammikuussa.
Antti Kallosen luotsaamat USA:n maajoukkueet menestyivät hienosti Chilessä ajetussa Six Days Endurossa.
Kun ilmoittautuu ensi kevään Päitsille vielä tämän vuoden puolella, voi hyödyntää Motopalvelun Päitsipaketin edut.
SM-sarja, motocross-liiga ja top250 kisat paikkakuntineen.