Kytönen Motorsport nuorekkaalla kokoonpanolla MM-sarjaan

Kuva
Pekka Viljakainen
Enduron MM-sarjaa kiertävä Kytönen Motorsport lähtee jahtaamaan mitaleja juniori-luokissa. Kytönen Motorsport jatkaa Husqvarnan pyörillä ja ensi kaudella niitä kuskaavat MM-sarjassa Hugo Svärd (Enduro Youth), Roni Kytönen ( Enduro Youth) ja Lari Jukola (

Enduro Youth- luokan mestaruudesta lähtevät vahvasti taistelemaan tänä vuonna neljänneksi ajanut Hugo Svärd sekä Saksan viimeisessä osakilpailussa palkintopallille ajanut Roni Kytönen. Kytönen siirtää ensi kaudelle pääpainonsa enduroon, mutta kilpailee silti Suomessa motocrossin SM-sarjassa. Nuorukaisen tähtäimessä ovat myös enduron EM-sarjan osakilpailut. U20-luokan puolustava Suomen mestari Svärd kilpailee Suomessa enduron E1-luokassa. Molemmat nuorukaiset kilpailevat ensi kaudella Husqvarnan TX 125 pyörällä.

Enduro Junior- luokan MM- sarjaa kiertämään lähtevä uusi tulokas Lari Jukola haisteli MM-osakilpailujen tunnelmaa tänä vuonna jo Päijänteen ympäriajossa sekä Portugalin osakilpailussa, jossa oli tuuraamassa loukkaantunutta Eemil Pohjolaa. Suomessa Jukola tulee kilpailemaan enduron E1-luokan SM-sarjassa. Jukola tulee ajamaan Husqvarnan FE 250 pyörällä sekä MM-sarjassa, että kotimaassa.

– Kesällä kävin ajamassa Portugalissa Kytönen Motorsportin väreissä yhden kilpailun ja tiimin kanssa oli hieman keskusteluja myös tulevasta vuodesta, mutta Sixillä tapahtuneen loukkaantumisen johdosta luulin jo menettäneeni mahdollisuuden. Todella iloinen yllätys tämä oli, että Vesa halusi tarjota silti mahdollisuutta MMsarjaan. Pääsen alkuvuodesta aloittamaan ajoharjoittelun ja tavoitteena on olla hyvässä vauhdissa heti ensimmäisestä kilpailusta lähtien. Yritän haastaa maailman kärjen ihan tosissaan, iloinen Jukola kertoi tunnelmiaan tiimipaikasta.

– Nyt meillä on toimintaajatuksen mukainen kokoonpano. Tiimi perustettiin viemään nuoria suomalaisia eteenpäin enduron MM-sarjassa ja nyt sama kuljettajakaarti ajaa myös kotimaassa. Ensi vuodelle kuljettajaosasto pienenee, mutta mekaanikko puolelle tulee yksi lisää. Pystymme tarjoamaan vielä parempaa palvelua ja huippu kaluston kuljettajille, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi tulevasta vuodesta.

Janne Suominen Motorsport yhteistyöhön

Kaksinkertainen Päijänteen ympäriajon voittaja Janne Suominen liittyy Kytönen Motorsportin vahvaan kokoonpanoon mekaanikko puolella. Suominen on tulevalla kaudella Roni Kytösen henkilökohtainen mekaanikko ja avustaja. Suominen vastaa yhdessä Axel Stigellin ja Mika Sirosen kanssa kuljettajien kalustosta kilpailuissa sekä testeissä.

– Hienoa, että saimme Jannen porukkaan mukaan ja sekä Axu, että Mika jatkavat myös tiimissä. Tulevalla kaudella jokaisella kuljettajalla on henkilökohtainen mekaanikko ja tätä kautta saamme palvelun paranemaan entisestään, Vesa Kytönen kertoi mekaanikko kolmikosta.

 

Lisää uutisia

motocross, Pori, MX-liiga
Lauantaina 21. heinäkuuta Heinolassa pidettävä TOP250-sarjan toinen osakilpailu on peruttu vähäisen osallistujamäärän johdosta.
Orimattilan Moottorikerhon Valtteri Malin otti parin vuoden tauon jälkeen motocrossin SM-osakilpailuvoiton, kun kauden kolmas koitos ajettiin Torniossa sunnuntaina. Kahdessa muussa SM-luokassa nähtiin tutummat voittajat.
Eilen ajettu kauden neljäs enduron SM-osakilpailu Lahdessa oli juuri niin rankka kisa kuin ennakkoon osattiin odottaa.
Uusi viiden kerran koulutusjakso alkaa keskiviikkona 1.8. klo 18 ja mukaan mahtuu myös uusia harrastajia. Ohjattu ajoharjoittelu on tarkoitettu nuorille kuskeille.
Lauantain SM-enduron käsiohjelma on luettavissa sähköisenä versiona. Reittikartat, aikataulut ja lähtöluettelö löytyy yksistä kansista.