Kymäläinen kaksi kertaa toinen

Teksti
40+ luokan palkintopalli sunnuntaina Italiassa. Korkeimmalla Marco Andreoli, kakkonen Sami Kymäläinen ja Vladimir Kothay kolmas.
Italian Lazzatessa ajettiin viikonvaihteessa EM-trialsarjan viimeiset osakilpailut.

Suomesta, lähinnä MP-taidosta, mukana oli sekä nuoria että hieman kokeneempia ajajia. Kilpailumenestys keskittyi tällä kertaa 40+ luokkaan.

MP-taidon Sami Kymäläinen palkintopallille

Lazzaten osakilpailu oli sarjan neljäs. Edelliset osakilpailut käytiin alkukesästä Hollannissa ja Belgiassa. Yleensä ollaan totuttu Italian osakilpailujen olevan joko Alppien rinteillä tai Apeniineilla. Nyt kisattiin kuitenkin Milanon pohjoispuolella lähes tasaisella alueella, jossa jaksot olivat lähinnä siirtokivistä tehtyjä. Alpit alkoivat n. 20 km pohjoisempana.

Lucifer-helle oli myös paikallinen ilmiö kisan alusviikolla. Sunnuntaina ajetun Champ- ja 40+-luokan vastaisena yönä kuitenkin ukkossade kasteli ja samalla teki olosuhteista sopivampia pohjolanpojille.

– Nukuin edellisen yön paremmin kuin kait koskaan ja olo oli todella rauhallinen. Lämmittelyäkin vain viitisen minuuttia ja sitten kisaan, tuumaili Sami Kymäläinen kisan jälkeen.

Ja tulos oli toistaiseksi paras hänen EM-urallaan tasapisteissä voittajan kanssa kakkonen. Yöllinen sade teki ensimmäisen kierroksen olosuhteet erittäin liukkaiksi, mutta toinen oli sen suhteen parempi. Eka kierros 15 pistettä ja toinen vain kaksi. Toinen sija tarkoitti myös sitä, että EM-kokonaispisteissä Kymäläinen nousi toiseksi.

Voiton vei kaksi ensimmäistä osaa voittanut saksalainen entinen mm-kuski Markus Kipp. Slovakki Vladimir Kothay oli kolmas tasapisteillä Kymäläisen kanssa.

40+ luokassa olivat mukana myös Tervakosken Ilkka Oittinen, joka sijoittui kisassa seitsemänneksi ja lopputilanteessa kuudenneksi. MP-taidon ”veteraani” Staffan Floessell, jonka harjoittelu on olosuhteista johtuen jäänyt vähiin, hienosti kisassa yhdeksäs ja sarjassa 13. MP-taidon Hannu Heinikoski loukkasi jalkansa Hollannissa ja sarja jäi kesken, mutta sijoitus kuitenkin 16.

Nuoret hakivat kokemusta

MP-taitolaiset Max Parkkonen, Youth International-luokka ja Leevi Lindqvist, Euro Champ-luokka, saivat jälleen runsaasti kokemusta mihin suuntaan harjoittelua tulisi lisätä kv-kisoissa. Max’ille myös Lucifer näytti voimansa lauantaina, mutta ajoi silti sitkeästi kisan läpi, sijoitus 19.

Leevi Lindqvist olosuhteiden puolesta hieman helpommin, mutta jaksojen vaikeusaste todella kova, silti sijoitus 19. ja totaalissa 19. ja MP-taidon Henry Vierimaa 20. Henkka jätti Italian väliin.

PM-trial ensi viikonvaihteessa Norjassa

Trialin kv-arvokisat jatkuvat viikonvaihteessa Norjan Kråkeroyssa. Lauantaina henkilökohtaiset kisat ja sunnuntaina joukkueet.

 

Teksti: Rane Pinkki

Kuva: Laura Kymäläinen

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.