Kullas isännöi jälleen ajoleirejä

Kuva
Marko Vihriä
Harri Kullas järjestää kesän aikana neljä motocrossajoleiriä, joista ensimmäinen on vuorossa jo tällä viikolla Virossa. Mukaan mahtuu vielä, ja samaan reissuun saisi kätevästi yhdistettyä kilpailun.

Kilpailurintamalla Kullaksella on edessään Espanjan mestaruussarjan päätös sekä Siilinjärven SM-osakilpailu.

Tämän viikon leiri järjestetään Virossa torstaina ja perjantaina. Leiri on tarkoitettu 65-125-kuutioisilla pyörillä ajaville junioreille. Opetuksessa käydään läpi muun muassa perusasioita ajoasennosta ajotekniikkaan ja ajolinjoihin.

Leiri sisältää siis kaksi päivää valmennusta, ja kuljettajat jaetaan kielisyistä suomalaisten ja virolaisten pienryhmiin. Hinta on suomalaiskuljettajilta 150€, mikä sisältää ratamaksut.

Samassa yhteydessä on erinomainen mahdollisuus osallistua Valgan radalla lauantaina ajettavaan juniorikilpailuun.

Lisätietoja tämän viikon ja muistakin leiristä sekä Valgan kilpailusta saa Kullakselta:
kullasracing@gmail.com

Leirille mahtuu vielä mukaan.

Seuraava Kullaksen opastuksessa tapahtuva leiri järjestetään niin ikään Virossa ensi viikolla 12.-15. kesäkuuta. Luvassa on yhteensä neljä päivää opetusta, kuusi tuntia päivässä. Leirin hinta on 250 euroa sisältäen ratamaksut.

Mikäli Viron-reissu ei ole mielessä, järjestää Kullas ajoleirin myös Suomessa 18.-19. kesäkuuta. Ajopaikkoina ovat Hyvinkää ja Vantaa.

Neljäs leiri on puolestaan vuorossa 17.-20. heinäkuuta, ja jälleen Virossa.

Viron-leireillä ratoina toimivat Maardu, Pärnu, Tihemetsa ja Karksi-Nuia.

Kullakselta voi kysellä vinkkejä matkustamiseen sekä yöpymiseen liittyen.

Espanjan mestaruus tiukassa

Kullaksen päätyö on tänä vuonna ollut menestyminen Espanjan mestaruussarjassa. Hän on voittanut eriä ja osakilpailun isossa luokassa, mutta viimeisissä osakilpailuissa Jose Butron on saanut yliotteen. Espanjalainen on vahvasti kiinni mestaruudessa ennen päätösosakilpailua. Kullaksella on kuitenkin edelleen oljenkorsi nousussa kakkospaikalta ykköseksi.

Reilu viikko sitten Kullas ajoi eräsijat kolme ja kaksi ollen yhteistulosten toinen. Sarjakärki Butron voitti ja kuutospaikan Paulo Alberto oli kolmas. Sarjassa kolmantena on Ander Valentin.

Butronilla on 235, Kullaksella 218 ja Valentinilla 184 pistettä. Erävoitosta kuittaa 25 pistettä ja osakilpailuissa ajetaan kaksi erää. Kauden päätös järjestetään juhannuksena.

- Butron on vahvoilla ja hän on löytänyt extra-vauhtia kauden edetessä. Itse olen ollut viime kisoissa aina toinen tai kolmas, mutta voittoja ei ole tullut, Kullas kertoo.

- Butron on nyt lähellä mestaruutta. Vaikka hän kaatuisi erän startissa, pystyy hän nousemaan kolmen kärkeen. Silloin minun voittonikaan eivät auta nostamaan minua mestariksi. Ei sitä ikinä tiedä, mitä tapahtuu, mutta tilanne on vaikea.

Kullas on voittanut kauden aikana kaksi erää ja ollut neljä kertaa toinen sekä neljästi kolmas.

- Johdin edellisen osakisan toista erää toiseksi viimeiselle kierrokselle saakka, mutta Butron vain tuli ohi.

Kausi tavallaan paketissa

Kullas ajoi viime sunnuntaina Ranskassa pienemmän kilpailun, missä hän voitti kaikki kolme erää. Luvassa on vielä kilpailemista Virossa niin pienempien kilpailujen kuin mestaruussarjankin merkeissä. Hän on myös mukana Siilinjärven SM-osakilpailussa kesä-heinäkuun vaihteessa. Kauteen mahtuvat lisäksi MM-osakilpailut Belgian Lommelissa ja Hollannin Assenissa.

- Tärkeitä kisoja ei ole enää kuin yksi, Espanjan mestaruussarjan päätös. Siis siinä mielessä, että Espanjan mestikka oli kauden päätähtäimeni. Kaikki muut kisat ovat sitä tukevia tai muuten kalenteria täyttäviä. Siilinjärven hienolle radalle on puolestaan mahtava suunnata ja ajaa jälleen SM-crossia.

- Ja kyllä minun täytyy silti olla ”tikissä”. Treenaan sekä teen hommia koko ajan täydellä tarmolla.

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.