Keljo palannut radalle

Kuva
Sami Salonen
Aki Mannisen kanssa treeneissä viikko ennen Karkkilan SM-osakilpailua kolaroinut Teemu Keljo on palannut radalle ja kilpailemaankin - sarjacrosseissa.

Keljo kertoo päässeensä varsin nopeasti henkisellä tasolla yli hänen ja Mannisen kolarista. Keljo kun oli palannut radan reunaa pitkin ylämäkiportaan laelle varoittamaan muita radalla tajuttomana maanneesta kuljettajasta, kun Manninen epäonnekkaasti hyppäsi juuri samalla linjalla käytännössä suoraan päin Keljoa.

Keljo kärsi osuman jälkeen huimauksesta eikä voinut siksi osallistua Karkkilan-osakilpailuun sunnuntaina 9. heinäkuuta.

Oireet ovat vihdoin hellittäneet ja Keljo on päässyt takaisin ajoharjoituksiin.

Tiistaina hän ajoi Pohjanmaan sarjacrosseissa Alavuden hiekkaradalla, missä järjestetään seuraava SM-osakilpailu 27. elokuuta.

- Oli kyllä kovin taso sarjacrosseissa, missä olen ikinä ollut mukana. Oli kymmenkunta A-kuskia. Jere Haavisto voitti ekan erän, Harri Yli-Villamo oli toinen ja minä kolmas. Toisen vei Yli-Villamo ja minä olin kakkonen. Haavisto ainakin kaatui, Keljo alustaa.

- Ei ajoni oli vielä normaalilla tasolla, mutta vihdoin pää tuntuu olevan mukana. Ei huimannut enää ja pystyin keskittymään.

Keljon ongelma oli jumiin menneissä hartioissa ja niskassa. Niitä hän on käynyt avaamassa hieronnalla.

- Hartiaseudulla oli järkyttäviä ”lukkoja”.

Keljon on tarkoitus osallistua Alavuden SM:ään, mikäli kuntoutuminen kolarista jatkuu nykyisellään.

Kolaria Keljo ei varsinaisesti muistele, vaikkei sitä voikaan unohtaa. Manniseen hän ei ole ollut yhteydessä. Leukaansa useasta kohdasta murtanut Manninen on sivussa loppukauden.

- Kolari ei ole jäänyt vaivaamaan mieltäni, vaikka todella ikävä tilanne se olikin.

Keljo ajoi viime vuonna MX1-luokan SM-hopeaa, mutta kuluvaan kauteen on mahtunut myös jalkavammaa. Hän on kahden osakilpailun pisteillään sarjassa seitsemäntenä.

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.