Kallio tuplavoittoon Seinäjoella

Teksti
Päivän kovimmat, Mika Kallio otti kaksi luokkavoittoa ja Vertti Takala (oik) ajoi molemmissa luokissa nopeimman kierrosajan.
Seinäjoella avattiin jääradan SM-sarjan tämän kauden osalta. Avausosakilpailussa oli eri luokissa viivalla koko kotimainen kärki nimekkäitä asfalttipuolen tähtiä myöten.

Mika Kallio oli odotettu vieras kotimaan jääratasarjassa ja jälleen kerran MotoGP-kuski näytti jääratataitojen olevan edelleen tallessa. 250-luokassa Kallio oli, ei täysin ylivoimainen, mutta selvä ykkönen ennen Niklas Ajoa ja Vertti Takalaa.

Isommassa A-luokassa, eli 450-kuutioisissa nuori Vertti Takala (23 v) tarjosikin sitten jo kovaa vastusta Kalliolle. Takala johti kisaa erän alkupuolella, Kallion kyttäillessä takana ohituspaikkaa. Kisan puolivälissä Kallio teki ohituksen, johon Takala yritti vielä kierroksen verran vastata. Mutta sen jälkeen Kallion kilpailurutiini ja kokemus tuli ilmiselväksi ja mies ajoi voittoon. Kolmanneksi ajoi Ahti Soitiala jääden selvästi kärkiparista.

Päivän ehkä kovimmasta yllätyksestä vastasi Lasse Kurvinen. Hän voitti viimeisenä ajetun sprinttilähdön, johon osallistui eri luokkien kuljettajia. Kukaan ei osannut odottaa, että veteraanikuski Kurvinen tuikkaa ajamalla ohi viime vuoden Suomen mestarista Mikko Koskisesta. Totuuden nimissä pitää sanoa, että Koskinen ajoi varapyörällään ja antoi siten hiukan tasoitusta Kurviselle.

Pienet (19 tuuman) etupyörät ovat tänä talvena yleistyneet. Silmämääräisesti arvioiden Seinäjoen kisan kuskeista suurin osa käytti pientä etupyörää.

Mika Kallio luottaa edelleen isoon (21 tuumaiseen) etupyörään ja Mikan mekaanikkona touhuillut velipoika Vesa Kallio totesi naureskellen, että ”meidän isä (Hannu Kallio) kokeili pientä etupyörää jo 80-luvulla, meidän ei tarvi sitä enää ruveta kokeilemaan”.

Lasse Kurvisella oli hymy herkässä. Ennen kisaa hän aprikoi, onko viisasta lähteä sprinttiin ollenkaan ja voitto taisi olla yhtä suuri yllätys Kurviselle kuin kaikille muillekin.
Pienet (19-tuuman) etupyörät ovat tämän viimeisin trendi jääradalla.

Lisää uutisia

motocross, Hyvinkää, startti, lähtö
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro järjestävät ”viikonlopuksi katsomaan Suomen parasta crossia Hyvinkäälle” -kilpailun, jossa voi voittaa pääsylipun SM- ja SC-avauksen katsomoon. Osallistuminen on helppoa.
Enduron EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Romanian Bacaussa. Toinen kisapäivä sujui Sanna Kärkkäiseltä voitokkaasti ja hän jatkaa sarjapisteissä ykkösenä.
Rajusti uudistunut ja rajoja rikkova KTM SX -motocrossmallisto mallivuodelle 2019 on pian saatavilla valtuutetuilta KTM -jälleenmyyjiltä. KTM jatkaa READY TO RACE -visionsa toteuttamista näillä ultrakevyillä kilpapyörillä ja pyrkii aktiivisesti viemään of
Enduron EM-sarjan toinen osakilpailu on saatu nyt ajettua Romanian Bacaussa. Kytönen Motorsport Husqvarnakuljettaja Roni Kytönen oli EM-sarjassa ennen Romanian osakilpailua toisena.
Eelis Viemerö vei EMX65-luokassa päivän yhteistulosten ykköspaikan ja nousi Lavangon kisan kovimmaksi suomalaiskuskiksi.