Kaipanen jäi vaille pisteitä EM-paluussaan

Teksti
Mikael Kaipanen palasi EM-sarjan pariin.
Kuva
FCR Finland Motorsport
Motocrossin EMX300-luokan EM-sarjaan kahden kauden tauon jälkeen palannut Mikael Kaipanen ei onnistunut ajamaan pisteille, kun sarja käynnistyi viikonloppuna Hollannissa.

FCR Finland Motorsport -tiimin kuljettaja kohtasi viileän kelin haasteet.

Kaipanen oli EMX300-luokan kahden erän yhteistuloksissa 31:s Valkenswaardin hiekkaradalla. Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä hyvinkääläinen oli 21:s, eli yhden sijan päässä EM-pisteestä. Sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Kaipanen oli 28.

Lauantaisessa aika-ajossa oli mukana 50 kuljettajaa, joista 40 pääsi eriin. Kaipanen oli 27:ksi nopein.

- Minulla oli sinänsä hieno fiilis ja oli kiva päästä ajamaan pari päivää kansainvälistä kisaa. Sijoitukseni eivät olleet hyviä, Kaipanen kertoi.

- Hollannissa oli poikkeuksellinen keli. Maa oli lauantaiaamuna valkoisena lumesta. Vaikka lumi hävisi radan pinnasta, oli rata paikoitellen jäässä ja öisin oli pakkasta. Osa rataa oli puolestaan erittäin märkä. Keskittyminen meni vääriin asioihin, kun sormeni palelivat.

EM-avauksen voitti belgialainen Greg Smets, joka oli ykkönen kummassakin erässä. Britti Brad Anderson aloitti mestaruuden puolustamisen kakkossijalla. Kolmas oli hollantilainen Mike Kras.

- Kärki ajaa älytöntä kyytiä. Ja ihan kunnolla saa vetää, jos haluaa pisteille.

Valkenswaardissa avattiin myös EMX125-luokan EM-sarja. Suomalaisista parhaiten onnistui Emil Weckman, joka ajoi neljänneksi. Mauno Nieminen oli 24:s, mutta Wiljam Malin jäi ilman pisteitä.

EMX300-luokan EM-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Espanjassa. Samassa yhteydessä käynnistyy suomalaisittain mielenkiintoinen EMX250-luokan EM-sarja.

Kaikki tulokset

Kuva
FCR Finland Motorsport

Lisää uutisia

"Seven Deuce Deuce" eli virallisemmin supecrossissa yksityiskuljettajana kilpaileva Adam Enticknapin "My Bikes Too Lit" -biisiin kuvattiin musiikkivideo muutama viikko sitten Milestonen radalla. Katso valmis tuotos täältä.
cross country, Jämsä
Roni Kytönen ja Eemil Pohjola kävivät ennakko-odotusten mukaisesti tiukan kamppailun cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. Kotimaisemissaan ajaneen kaksikon taisto ratkesi Kytösen eduksi vasta viimeisellä kierroksella.
Videolla palataan Tornion SM-crossien helteisiin tunnelmiin.
KTM 2019 Offroad Days -koeajokiertue starttaa 14.8. Orimattilasta ja päättyy 19.9. Lievestuorelle.
motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.