Jukola onnistui Trentinossa

Enduron MM-sarjan pisteistä taisteltiin jälleen tänä viikonloppuna Italian Arco di Trentossa. Kytönen Motorsportilta kilpailussa mukana olivat Enduro Junior-luokassa Lari Jukola ja Enduro Youth-luokassa Roni Kytönen sekä Hugo Svärd.

Trentinon osakilpailu ajettiin muista MM-sarjan kilpailuista poikkeavalla formaatilla, kun perjantaina kilpailutapahtumat aloitettiin normaaliin tapaan supertestillä, niin lauantaina päivä alkoi crossitestillä, joka ajettiin kolmeen kertaan. Tämän jälkeen vuorossa oli pieni tauko ja sitten endurotesti ajettiin neljään kertaan. Päivän päätti extreme osuus, jossa extremetesti ajettiin neljään kertaan siten, että kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsi molemmista luokista vain tulosten viisi parasta.

Koko Kytönen Motorsport kolmikko aloitti päivän hienosti ja crossitestin jälkeen Roni Kytönen johti Enduro Youth-luokkaa 42 sekunnilla Hugo Svärdin ollessa kuudentena. Enduro Junior-luokassa Lari Jukola oli myös loistavassa vauhdissa ollen crossitestin jälkeen seitsemäntenä. Endurotestillä Jukola jatkoi vahvoja otteitaan Junior-luokassa ja lähti extreme osuudelle kahdeksantena. Youth-luokassa Kytönen joutui luopumaan kärkipaikastaan ja oli ennen extremetestejä toisena vain vajaat kolme sekuntia italialaista Ruy Barbosaa perässä. Svärd suoritti tasaisesti endurotestit ja lähti extreme osuudelle kuudentena.

Extreme testeillä ensimmäisellä Jukola epäonnistui ja hävisi reilusti aikaa, mutta toisella nuorukainen hienon suorituksen ja oli Junior-luokan toiseksi nopein. Kilpailussa Jukola oli hienosti yhdeksäs. Youth-luokassa Svärd ajoi tasaisesti extremetestit ja ensimmäisellä yrityksellä seitsemäs ja toisella neljäs. Kilpailussa Svärd oli lopulta seitsemäs eikä päässyt kahdelle viimeiselle extremetestille. Roni Kytönen puolestaan epäonnistui täysin extremetesteillä ja oli lopulta tuloksissa viides.

– Crossitestit meni sillain vähän miten pitikin, mutta enduro ja extremetestillä kaverit tuli vaan kovempaa. Toi extremetesti oli sillain vähän harmillinen, että muuten kun päivän aikana oli tiukkaa taistelua niin sitten tollanen ”hard enduro”- tyyppinen extreme teki vähän turhan isoja eroja, Kytönen kertasi päivän jälkeen.

– Crossitestit meni hyvin vaikka ensimmäisellä kaaduin ja viimeisellä hävisin aikaa paljon, kun koneen pultti oli löystynyt ja pyörä tärisi melko paljon. Ajaessa luulin jo, että koneessa on jokin vika ja otin hieman rauhallisemmin. Muuten endurotestit ja extremet tuli ihan hyvin, Svärd kertoi.

– Päivä meni kokonaisuudessaan hyvin. Ensimmäisellä extremellä ahnehdin vähän sellaiseen kivikkoon, jossa oli porukkaa jumissa ja kaaduin. Siinä hävisin turhan paljon aikaa ja sijoituksia. Olen kuitenkin tyytyväinen päivään ja siihen, että pyörän säädöissä on menty oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa, Juniorluokassa yhdeksänneksi ajanut Jukola kertoi.

Lisää uutisia

KTM kutsuu uusien offroad-pyörien omistajat VIP-vieraina enduron joukkue SM-kilpailuun Vantaalle 29.9.2018
Sunnuntain yksittäinen kohokohta koettiin SM-kilpailun avauserässä, missä Sipoon Moottorikerhon vasta 15-vuotias Kimi Koskinen saapui ruutulipulle ensimmäisenä peitoten monta todella kovaa ja kokenutta SM-sarjojen kilpailijaa.
Sunnuntaina 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien mestaruus meni Vantaalle, kun seuran ykkösmiehitys Sampo Rainio, Nico Stenberg ja Miika Jukarainen joukkueenjohtajanaan Tero Jukarainen oli pitelemätön.
Sipoossa ajettiin viikonloppuna myös lasten kerhojoukkueiden ja veteraanien joukkueiden kilpailu.
Orimattilan Moottorikerho lähti ennakkosuosikkina motocrossin kerhojoukkueiden Suomen mestaruuskilpailuun Sipooseen eivätkä Juuso Matikainen, Joni Tuominen ja Niko Koskela hermoilleet, vaan veivät mestaruuden. Sunnuntainen titteli oli seuralle ja kolmikol