Joukkuemestaruus Siekkisen tavoitteena

Kuva
Nita Korhonen
Jennifer Siekkinen oli saavuttamassa kaudella 2017 Suomen joukkueelle enduron EM-hopeaa yhdessä Marita Nyqvistin sekä Iina Turkin kanssa. Tämän vuoden tavoitteena naisella on kirkastaa joukkuemitali kullaksi.

19 vuotta ensi maaliskuussa täyttävä Jennifer Siekkinen kartutti vuoden 2017 aikana mitalikokoelmaansa enduron EM-joukkuehopealla, enduron Suomen Cup -pronssilla sekä cross countryn Suomen Cup -hopealla. Hienosta lopputuloksesta huolimatta Siekkinen suhtautuu päättyneeseen kauteen varsin ristiriitaisesti.

– Kausi 2017 oli yllätyksiä täynnä, oli sekä huonoja että hyviä kisoja. Esimerkiksi viimeinen Slovakian EM-kisa meni hyvin ja se kruunasi kauden, toteaa Siekkinen, joka ylsi henkilökohtaisessa EM-finaalissa ensimmäisenä päivänä neljänneksi ja toisena viidenneksi.

Henkilökohtaisessa enduron EM-sarjassa kuudenneksi sijoittunut nainen lähtee parantamaan tulosta tänä vuonna. Kotimaassa hän kisaa enduron ja cross countryn Suomen Cupin sarjoissa.

– EM-sarjasta lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia ja naisille joukkueena EM-kultaa yhdessä todennäköisesti Sanna Kärkkäisen ja Annamaria Karikuusen kanssa. Myös Marita on lupautunut tarvittaessa mukaan joukkueeseen.

Naisten enduron MM-sarjan muutosten Siekkinen ennakoi heijastuvan myös EM-sarjaan.

– Mä veikkaan, että tänä vuonna taso kasvaa, kun MM-sarja lähti pois. MM-sarjasta tulee varmaan ainakin pari kuskia. Siinä saa ajaa ihan huolella, että pysyy matkassa mukana, mutta sitä lähdetään yrittämään, nainen päättää.

Lisää uutisia

motocross, Hyvinkää, MX2
Enduron MM-sarjassa kilpailevat Eemil Pohjola ja Roni Kytönen hakevat voittoa cross countryn SM-sarjan toisesta osakilpailusta, joka järjestetään kaksikon kotimaisemissa Jämsässä lauantaina.
KTM 450 SX-F, 2019, KTM, motocross
Ykkös-MP ehti pitää muutaman vuoden tauon pyöräkoeajoista, mutta ensi viikon perjantaina järvenpääläisyritys isännöi KTM 2019 -malliston koeajopäivää Sipoossa.
motocross, Pori, MX-liiga
Lauantaina 21. heinäkuuta Heinolassa pidettävä TOP250-sarjan toinen osakilpailu on peruttu vähäisen osallistujamäärän johdosta.
Orimattilan Moottorikerhon Valtteri Malin otti parin vuoden tauon jälkeen motocrossin SM-osakilpailuvoiton, kun kauden kolmas koitos ajettiin Torniossa sunnuntaina. Kahdessa muussa SM-luokassa nähtiin tutummat voittajat.
Eilen ajettu kauden neljäs enduron SM-osakilpailu Lahdessa oli juuri niin rankka kisa kuin ennakkoon osattiin odottaa.