Jääradan SM-sarjan finaali

Sunnuntaina selviää kruunataanko Vertti Takala jo toistamiseen jääradan SM-sarjan tuplamestariksi.
Kuva
Nita Korhonen
Konneveden Isolahti isännöi tulevana sunnuntaina moottoripyörien jääradan SM-kauden finaalia. Isolahden jäällä nähdään viime vuoden tapaan myös naisten näytöslähtö.

Jääradan SM-kauden kolmas ja viimeinen kilpailupäivä polkaistaan käyntiin Konneveden Isolahdelta sunnuntaina kello 12 starttaavalla naisten näytöslähdöllä, joka on kerännyt jälleen ison osallistujamäärän. Yhteensä viivalle asettuu ainakin 16 naista, joiden joukossa nähdään myös ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Kirsi Kainulainen.

SM A250 -luokan Suomen mestaruudesta tullaan käymään tiukkaa kamppailua 45 pistettä keränneen Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takalan ja Kuopion Moottorikerhon Ville Töhösen välillä. Tällä hetkellä eroa kaksikon välillä on vain neljä pistettä. Kolmatta sijaa pitävä Seinäjoen Moottorikerhon Niclas Pöytälaakso on kerännyt itselleen 29 pistettä, Tatu Lauslehdolla ja Niki Tuulilla on 26 pistettä ja Jani Kinnusella 22 pistettä. Tosin Lauslehtoa ja Tuulia ei muiden kiireiden takia nähdä viikonloppuna viivalla, joten jopa seitsemäntenä olevalla, 19 pistettä keränneellä Konneveden Erkki Silvastilla on mahdollisuus kartuttaa mitalikokoelmaansa.

Jännittävin pistetilanne on SM A450 -luokassa, jossa Vertti Takala ja Seinäjoen Mikko Koskinen ovat saalistaneet saman pistemäärän 45. Kolmatta sijaa pitää tällä hetkellä nimissään Konneveden oma jäälegenda, paluun kisa-arenoille tälle kaudelle tehnyt Kari Vehniäinen, jolla on hallussaan 32 pistettä. Seinäjoen Moottorikerhon Henri Ahlbom on jäänyt hänestä kahdeksan pisteen päähän.

Veteraanien Suomen Cupia pitää nimissään täysin pistein Kuopion Moottorikerhon Mikko Huttunen. Yhtä tasaisesti on ajanut Warkauden Moottoripyöräurheilijat ry:n Sami Kemppainen, joka on kahdella kakkossijallaan 10 pisteen päässä Huttusesta. Kolmantena on kaksi kolmatta sijaa kuitannut Kuopion Rauno Antikainen.

Kotiyleisön kannalta mielenkiinto kohdistuu myös 125 2T U21 Cupiin, jota johtaa Konneveden Tino Kapanen.

Paluun tämän talven jäille Seinäjoella tekivät nelipyöräiset ATV:t. Näiden näyttävä lähtö on mukana myös Konnevedellä. Samassa lähdössä kisaavat eri tehoiset 550- ja Open-luokkien ajokit. Kummatkaan eivät totisesti ole mitään ”mönkijöitä”. Lisäksi sunnuntaina ajetaan kansalliset luokat sekä Sprint-lisälähdöt.

– Luvassa on varmasti hyvin mielenkiintoinen kauden huipennus, piste-erot ovat sen verran pienet, hehkuttaa kilpailunjohtaja Ilkka Heinäaho.

Konneveden kilpailu oltiin jo perumassa, kunnes viikonloppuna satanut lumi pelasti tilanteen.

– Nyt meillä on kunnon turvapenkat tuoreen lumen ansiosta ja jäätilannekin on mitä mainioin, joten hyvillä mielin voidaan suunnata kohti viikonloppua, Heinäaho päättää.

SM-pistetilanne

Lisää uutisia

Pienoiskuva
Video Jesse Viljaisen menosta Päitsillä
Matias Savo kilpaili enduron MM-sarjassa, kunnes kehitys tyssäsi ja mieli alkoi harhailla. Nyt entinen jämsäläinen rakentaa opiskelutovereidensa kanssa urheilubisnekseen pohjautuvaa seminaaria, jossa puhujina ovat muun muassa jääkiekon mestarivalmentaja J
Päijänneajosta ajateltiin tulevan todella märkä ja raskas, mutta lopulta reitit eivät olleet niin pahassa kunnossa mitä odottaa saattoi, eteläpään muutamaa pätkää lukuun ottamatta.
Päijänteen ympäriajoa koko viikonlopun hallinnut Eemil Pohjola vahvisti tänään Päitsin yleiskilpailun voittonsa ja ansaitsi ensimmäisen kiinnityksen kaikkien endurokuskien havittelemaan Päijänne-kilpeen.
Eemil Pohjola matkaa kohti Vantaata selvässä johdossa.