Epäonnen Kegums

Teksti
Kuva
Diga Racing
EMX125-luokan sarjapisteissä kakkosena ollut Emil Weckman joutui toteamaan Kegumsin kisan viime viikonloppuna todelliseksi epäonnen osakilpailuksi.

Weckman lähti Kegumsin kisaan hyvistä lähtökohdista. Edellisten osakilpailujen vahvat esitykset olivat nostaneet Emilin EMX125-luokan sarjataulukossa toiseksi ja viikkoa aiemmin Hollanin Masters-sarjassa ajettu erävoitto oli osoitus vauhdista.

Kegumsin aika-ajon kymmenes sija ei ollut ihan nappisuoritus mutta antoi kuitenkin hyvän lähtökohdan kisaeriin.

Jo ennen ensimmäistä kisaerää asiat lähtivät pahasti pieleen, kun kisapyörä ei käynnistynyt. Mekaanikot eivät ehtineet saada pyörää käyntiin ajoissa ja sen vuoksi Emililtä jäi ensimmäinen erä ajamatta.

Sunnuntain toisessa kisaerässä käsittämättömän huono tuuri jatkui. Irtokivi juuttui erän aikana Emilin pyörän eturattaan väliin, kiilaten koneen jumiin ja siihen päättyi toinen erä Latviassa.

Tiimipäällikkö Dirk Saelen oli ymmärrettävästi harmissaan tapahtumista mutta totesi koko tiimin puolesta, että viikonloppu unohdetaan nyt ja katse käännetään jo tulevaan Teutchentalin osakilpailuun.

Vaikka kaksi nollaerää tiputtivat Weckmanin nyt pois sarjatilaston kärkikolmikosta, jatkaa hän taistelua EMX125-luokassa yhteispisteiden nelospaikalta.

 

EMX125 pistetilanne kolmen osakilpailun jälkeen

1. Rene Hofer (AUT, KTM), 133 p

2. Thibault Benistant (FRA, YAM), 99 p

3. Petr Polak (CZE, KTM), 88 p

4. Emil Weckman (FIN, KTM Diga Junior Racing), 82 p.

5. Tom Guyon (FRA, KTM), 72 p

6. Emilio Scuteri (ITA, KTM), 71 p

7. Raf Meuwissen (NED, KTM), 71 p

8. Raivo Dankers (NED, KTM), 67 p

9. Lion Florian (GER, KTM), 62 p

10. Filip Olsson (SWE, HUS), 54 p

 

Lisää uutisia

motocross, Pori, Yyteri, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga
Hyvinkään Moottorikerho ja OFFROADPro arpoivat kymmenen pääsylippua viikonlopun motocrossin SM- ja SC-avaukseen Hyvinkäälle.
Tapio Tillonen, MXB, Pori, MX-liiga, motocross-liiga, motocrossliiga, motocross, Yyteri
Kotimaiseen motocrossiin pari kautta sitten lanseeratussa, kaikkien isojen pyörien luokat yhdistävässä TOP250-luokassa järjestetään ainakin kolme kilpailua tänä vuonna.
Videolla ensitunnelmia juuri ajetusta KTM 2019 crossimalliston koeajotilaisuudesta.
Huomena lauantaina 26.5. ajetaan perinteiseen tapaan Orimattilassa Toukokuunajo. Nyt jo 54. kertaa ajettava kilpailu kerää reitille yli 200 kuljettajaa.
Vuosi sitten motocrossin SM-sarjassa debytoinut KRT Kawasaki laajentaa toimintaansa. Viime kaudella kahta kuljettajaa ajattaneella tallilla on nyt neljä kuljettajaa.